• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
2. marts 2020 - ŠKODA

ŠKODAs nye SUV hedder ENYAQ

Navnet kommer af det irske navn Enya, som betyder ‘kilde til liv’.

ŠKODAs første elbil, CITIGOe iV, og plug-in-hybridbilen SUPERB iV kan bestilles nu, mens ENYAQ kommer til Danmark om et år. ŠKODAs første elbil, CITIGOe iV, og plug-in-hybridbilen SUPERB iV kan bestilles nu, mens ENYAQ kommer til Danmark om et år.

ŠKODA

ŠKODAs første elbil på den særlige MEB-platform til elbiler hedder ENYAQ. Navnet kommer af det irske navn Enya, der betyder ‘kilde til liv’, og den elektriske SUV repræsenterer en ny æra for ŠKODA.

Hidtil har den heddet A+ SUVe, men nu har ŠKODAs første elbil på MEB-platformen fået sit rigtige navn: ENYAQ. Den nye elbil er også ŠKODAs første elektriske SUV, og derfor slutter navnet selvfølgelig på Q ligesom ŠKODAs øvrige SUV’er; KAMIQ, KAROQ og KODIAQ.

Da det er en elbil, er det oplagt, at navnet starter med et E for elektrisk, men derudover er ENYAQ inspireret af det irske navn Enya, som betyder ‘kilde til liv’. Enya kommer af det irsk-gæliske ord ‘Eithne’, der betyder ‘essens’, ‘ånd’ eller ‘princip’.

De forskellige betydninger giver forskellige perspektiver på navnet på ŠKODAs nye elbil. ‘Kilde til liv’ symboliserer, at det tjekkiske bilmærke, der i år fejrer 125 års-jubilæum, bevæger sig ind i ny æra med elektrisk mobilitet. ENYAQ repræsenterer en ny begyndelse, og ŠKODAs ingeniører og designere har været drevet af lige dele innovation og passion i udviklingen af den elektriske SUV.

ŠKODAs første elbil, CITIGOe iV, og plug-in-hybridbilen SUPERB iV kan bestilles nu, mens ENYAQ kommer til Danmark om et år. Inden udgangen af 2022 har ŠKODA flere end 10 modeller med elektrisk drivlinje, ligesom ŠKODA forventer, at elbiler og plug-in-hybridbiler vil udgøre 25% af ŠKODAs salg i 2025.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.