• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. februar 2020 - Ford

360° sketching og 3D-vævning

Ford anvender nu avancerede sketching-værktøjer.

Den innovative 360 graders sketching-teknologi gør det væsentligt nemmere at tilpasse alle kabinens elementer i designprocessen. Se med i filmen nedenfor. Den innovative 360 graders sketching-teknologi gør det væsentligt nemmere at tilpasse alle kabinens elementer i designprocessen. Se med i filmen nedenfor.

Ford

Ford Motor Company anvender nu avancerede sketching-værktøjer, der gør det muligt for deres designere at 3D-visualisere bilens kabine fra et hvilket som helst perspektiv ved hjælp af virtual reality. Den nye teknologi indgår som en central del af Fords unikke designfilosofi, der også indebærer 3D-vævede sædebetræk.

Det nye sketching-værktøj er et kvantespring fra den traditionelle måde at designe biler på, hvor man først laver 2D-skitser, som efterfølgende bliver genskabt i 3D via computergenererede designprogrammer. Fords innovative 3D-metode gør bildesignere i stand til at visualisere deres værk fra kundens førerperspektiv med det samme, som understreger Fords filosofi om ’human-centered design’ – altid at tænke mennesket i centrum, når en bil bliver produceret.

“360 graders skitsering af kabinen giver et samlet overblik over både instrumentbrættet, bildørene, sæderne og midterkonsollen og altså en langt bedre forståelse af, hvordan alle elementerne går i spænd med hinanden og danner et helhedsudtryk. Kundens endelige perspektiv i bilen bliver dermed en central del af hele vores designtilgang,” forklarer Nicolas Fourny, interiørdesigner hos Ford Europa.

Den innovative 360 graders sketching-teknologi gør det væsentligt nemmere at tilpasse alle kabinens elementer i designprocessen med hensyn til både placering, størrelse, farver, former og materialer. Teknologien er udviklet på Fords Designcenter i Køln i Tyskland og er allerede en integreret del af designprocessen for nye Ford-biler. Fords designere bringer tilmed skitserne til live med animation ved eksempelvis at belyse instrumenteringsdisplayet og flytte kabinens elementer rundt.

Idéen til det nytænkende sketching-værktøj fik Nicolas Fourny fra udviklingen af videospil, hvor man ofte skaber og tester spilverdener i virtual reality.

3D-vævet sædebetræk
Fords særlige designfilosofi indebærer også fremstillingen af 3D-vævede sædebetræk. 3D-vævningen åbner op for et hav af muligheder for kunder, der selv vil kunne vælge blandt skræddersyede betrækdetaljer såsom lommer og polstring samt produktionsmaterialer, der er varmebevarende eller kan give strømudtræk til opladning af smartphones.

“Mennesker elsker at skræddersy og personalisere deres ejendele. Med tanke på Fords designfilosofi har vi derfor undersøgt, hvordan vi opnår samme grad af personalisering med vores 3D-vævede sædebetræk, der samtidig har intuitiv funktionalitet,” forklarer Anais Castinel, interiørdesigner hos Ford Europa.

Udover at give stor designfleksibilitet reducerer 3D-vævning også mængden af affald i produktionen. De avancerede 3D-vævemaskiner fremstiller nemlig indtræk uden syninger og kan anvende mange forskellige vævematerialer med høj præcision, heriblandt genanvendt plast.

Fords førende udvikling af sædebetræk tilbyder både komfort og praktikalitet til kunder. Den helt nye Puma kommer som den første Ford-model med aftageligt sædebetræk med lynlås, der åbner op for tilpasningsmuligheder som eksempelvis valg af materialer (læder eller stof) og væsentligt nemmere rengøring i eksempelvis vaskemaskine.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.