• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. januar 2020 - BMW

Den nye BMW iX3

BMW iX3: En ny æra inden for elektrisk mobilitet.

BMW iX3 har verdenspremiere på Beijing Motor Show i april måned og lanceres i slutningen af 2020. BMW iX3 har verdenspremiere på Beijing Motor Show i april måned og lanceres i slutningen af 2020.

BMW

BMW Concept iX3 og BMW i Vision Dynamics (i4) foran hovedkontoret i München
Den fuldelektriske BMW iX3 er en milepæl i BMW’s elektrificeringsstrategi og BMW X3 vil være den første model, som fås med både benzinmotor, dieselmotor, som plug-in-hybrid og som ren elbil. Når iX3 lanceres i slutningen af 2020, bliver den et rullende eksempel på, at det er muligt at opnå en lang rækkevidde uden et stort batteri.

Femte generation af BMW eDrive

BMW iX3 er udviklet med femte generation af BMW’s eDrive-teknologi, som også vil være at finde i de kommende modeller BMW i4 og BMW iNEXT, som lanceres i 2021. Den nye generation har forbedret forholdet mellem motoreffekt og vægt. Både batteriet og komponenterne til drivlinjen er skalerbare, således at både motoreffekt og energikapacitet kan tilpasses til en række bilmodeller i forskellige segmenter.

Effektiv drivlinje

Elmotoren i den baghjulstrukne BMW iX3 yder 210 kW/286 hk* og har et drejningsmoment på 400 Nm. Rækkevidden er på mere end 440 km* på en opladning (WLTP-tal).

Højspændingsbatteriet er placeret fladt i bilens gulvkonstruktion, så pladsen for både passagerer og bagage ikke reduceres, når man sammenligner med den traditionelle BMW X3 med forbrændingsmotor. Nettokapaciteten på batteriet er 74 kWh. Bilen kan hurtiglades med op til 150 kW.

”Power of choice”
BMW X3 bliver den første model, som tilbydes med både benzinmotor, dieselmotor, som plug-in-hybrid og som ren elbil. Dette er i tråd med BMW’s globale strategi om at tilbyde et bredt udvalg af modelvarianter tilpasset forskellige behov rundt omkring i verden. I 2023 vil BMW Group tilbyde mindst 25 elektrificerede modeller, hvoraf mindst halvdelen er fuldelektriske. Udviklingen og lanceringen af både plug-in-hybrider og fuldelektriske modeller vil dermed foregå side om side de kommende år.

BMW X3 er også et godt eksempel på BMW’s position som et internationalt selskab, idet modellen produceres både i Spartanburg, USA og i Rosslyn, Sydafrika. Den elektriske iX3 vil blive produceret til hele verden på fabrikken i Shenyang, Kina.

Lancering i 2020

BMW iX3 blev første gang vist som konceptbil i 2018. Sidste vinter blev prototypen testet til det yderste ved BMW Groups testcenter i Arjeplog, Sverige sammen med prototyperne til BMW i4 og BMW iNEXT.

Bilen har verdenspremiere på Beijing Motor Show i april måned og lanceres i slutningen af 2020. Før lanceringen vil de endelige tekniske data og pris blive offentliggjort.

I 2021 følger så de næste modeller, så det fuldelektriske modeludbud omfatter: BMW i3, BMW iX3, BMW i4 og BMW iNEXT.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.