• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. december 2019 - Carpardoo

Gør bilen klar til juleferien

Har du styr på bilsikkerheden inden turen hjem til jul?

Carpardoo har samlet ti punkter, du bør tjekke om der er styr på, for at være klar til vinteren. Carpardoo har samlet ti punkter, du bør tjekke om der er styr på, for at være klar til vinteren.

Carpardoo
 
Online-virksomheden Carpardoo, der handler med reservedele og udstyr til biler, har gennemført en undersøgelse om danskernes kendskab til nogle grundlæggende spørgsmål om bilsikkerhed.

December er den måned med flest person og materielskader- derfor bringer vi denne serviceinformation, så der er mulighed for at sikre bilen, inden de traditionelle ture på tværs af landet, ud og hjem til jul.

Der blev blandt andet spurgt ind til dækmønster, nærlys og havariblink.
Desværre viste undersøgelsen at hele 40% af danskerne ikke ved hvor meget dækmønster der skal til, førend dækkene er lovlige (Svar: 1,6 mm), 38% svarede forkert på hvor langt nærlyset skal lyse foran bilen (Svar: 30m) og 25% troede ikke det var lovligt at bruge havariblink ved kødannelse på motorvej. Sidstnævnte er faktisk et krav.

Der blev også spurgt ind til advarselssymboler i bilen. Har var det en meget lige kamp mellem mænd og kvinder, om hvem der vidste mest.

Mændene endte med en sejr på 4-1 men kvinderne havde generelt god indsigt i hvad de enkelte alarmer betød. Det er nyttig viden, når advarslen for slidte bremsebelægning lyser på vej over Storebæltsbroen.

Resultaterne kan finder her.

Derudover er her  Carpardoo’s ti punkter, du bør tjekke om der er styr på, for at være klar til vinteren.

1.    Tændrør  eller gløderør på diesel-biler
2.    Pærer i lygterne
3.    Nye  viskerblade og sprinklervæske til minusgrader
4.    Startkabler
5.    Kølervæske til minusgrader (-25 grader eller mere)
6.    Batterilader
7.    Skift olie - hvis det er længe siden.
8.    Fedt/smøring omkring hængsler 
9.    Giv  alle gummilister lidt gummipleje for at undgå fastfrysning
10.    Bremser
 
"De  ti punkter dækker over, hvad der er praktisk til hvad der giver sikkerhed for bilejeren samt alle andre bilister og trafikanter. Det altoverskyggende punkt at huske, er dog om vinteren hellere at køre lidt for langsomt end for hurtigt. Bremselængde og hastighed er forskellen på om man kommer heldigt ud af et uheld eller ej. Vinterdæk er det eneste fornuftige, hvis man tænker sikkerhed, så det er slet ikke med på listen. Det bør ikke være en overvejelse. Dårlige bremser i vinterperioden er virkelig heller ikke noget man ønsker, så tag også et ekstra godt kig på dem,"  beretter Peter Lous, landechef i Danmark fra Carpardoo.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.