• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. januar 2020 - FDM

Husk at få vidner til uheldet

Vidner kan være afgørende, hvis uheldet er ude.

Vidner kan være afgørende, hvis uheldet er ude. Ændrer modparten forklaring, kan det være svært at få forsikringen til at dække skaderne. Vidner kan være afgørende, hvis uheldet er ude. Ændrer modparten forklaring, kan det være svært at få forsikringen til at dække skaderne.

FDM

Vidner kan være afgørende, hvis man bliver indblandet i et trafikuheld. Ændrer modparten forklaring, kan det nemlig være svært at få forsikringsselskabet til at dække skader.

Det er aldrig rart at være indblandet i et uheld med buler og skader på bilen til følge. Her kan ansvarsforsikringen være et plaster på bulen. Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker nemlig, hvis man som bilejer laver skader på en anden bil. På samme måde er man selv dækket, hvis andre kører ind i én.
 
Alligevel ser FDM eksempler på, at bilister ændrer forklaring og efterfølgende afviser deres skyld i et uheld. Derfor er det vigtigt, at man ikke bare får modpartens kontaktoplysninger, men også eventuelle vidners. Det skriver FDMs medlemsmagasin Motor.
 
”Hvis parterne er uenige om, at de stødte sammen, kan man som udgangspunkt ikke forvente, at modpartens forsikringsselskab vil erstatte ens skader. Derfor er det vigtigt, at man også har vidner, som efterfølgende kan bekræfte hændelsesforløbet,” siger advokat i FDM, Casper Schad, og tilføjer:
 
”Man kan godt forestille sig en situation, hvor en modpart enten ændrer forklaring eller helt afviser at have været involveret i et uheld for at slippe for at betale en eventuel selvrisiko. Har man ikke vidner, kan det blive svært at påvise, at man er blevet påkørt. Derfor kan vidner være en afgørende hjælp.”
 
Ifølge brancheorganisationen Forsikring & Pension var der sidste år godt 327.000 takserede skader på person- og varebiler som følge af en kollision. Tallene dækker dog også over kollision med andre ting.
 
Til gengæld er det ikke vigtigt, at man på stedet afgør, hvem der er skyld i uheldet. Det er alene op til parternes forsikringsselskaber at afgøre, hvem der er skyld i uheldet, og hvordan ansvaret skal fordeles.
 
”Det kan virke ulogisk, særligt hvis begge parter er enige om, hvad der er sket. Men der er faste regler, der siger, at man ikke kan eller må påtage sig et erstatningsansvar på vegne af forsikringsselskabet. Så selvom man i situationen indrømmer sin skyld, kan selskaberne godt efterfølgende vurdere noget andet,” siger Casper Schad.
 
Er man skyld i et uheld, vil det være ens kaskoforsikring, der dækker skaderne på ens egen bil.
 
Få altid disse oplysninger i tilfælde af uheld: 
•    Dato, tid og sted for uheldet
•    Modpartens navn, adresse, mobilnummer, nummerplade og forsikringsselskab
•    Navn og telefonnummer på evt. vidner
•    Beskriv uheldet i ord og evt. illustration. Få modpart og vidner til at underskrive
•    Tag billeder af skader og bilernes placering
•    Er bilen på udenlandske nummerplader, så tilkald politiet, der som de eneste har adgang til oplysninger om bilens ejer

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.