• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. januar 2020 - Toyota

Toyota GR Yaris får debut

Den nye og rally-inspirerede sportsvogn GR Yaris.

Flere detaljer om den nye GR Yaris vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt. Flere detaljer om den nye GR Yaris vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt.

Toyota

Den helt nye og rally-inspirerede sportsvogn, Toyota GR Yaris, får sin internationale debut ved et af verdens største shows for ombyggede biler, Tokyo Auto Salon, i Japan i januar. Men allerede nu viser Toyota de første billeder og video af den højpotente miniracer.

Der er lagt op til en køreoplevelse udover det sædvanlige, når Toyota lancerer den helt nye og rally-inspirerede sportsvogn, Toyota GR Yaris. Men inden selve lanceringen viser Toyota for første gang den højpotente miniracer frem for offentligheden. Det sker ved et af verdens største shows for ombyggede biler, Tokyo Auto Salon, i Japan i januar.

GR Yaris er blevet til på en cocktail af avancerede teknologier, viden og ikke mindst erfaring opnået gennem Toyotas deltagelse i WRC VM-serien i rally, hvor det er blevet til verdensmesterskaber under TOYOTA GAZOO Racing-banneret de seneste to sæsoner.

Tidligere i år lancerede Toyotas motorsportsafdeling, TOYOTA GAZOO Racing, sin første globale sportsvognsmodel i skikkelse af den legendariske Toyota GR Supra. Den nye GR Yaris bliver den anden rendyrkede globale sportsvogn fra motorsportsafdelingen.

Den sidste del af udviklingen af GR Yaris er netop afsluttet, og som uddannet master driver med kaldenavnet ”Morizo” hos TOYOTA GAZOO Racing fik den øverste chef for hele Toyota-organisationen, Akio Toyoda, for nylig muligheden for at presse den nye miniracer til grænsen.

Toyota vendte tilbage til VM-serien i rally i 2017 med rallybilen Yaris WRC, hvilket førte til fem sejre og et verdensmesterskab for konstruktører i 2018 efterfulgt af VM-titlen til både kører og co-driver her i 2019. Samtidig blev det motorsportsafdelingens anden sejr i 24-timers løbet på Le Mans med hybridracerbilen TS050 HYBRID og sejr i det legendariske Dakar Rally med Toyota Hilux.

Fælles for motorsportsteamets forskellige aktiviteter – om det er VM i rally, 24-timers løbet på Le Mans eller Dakar Rally – er, at det alt sammen er med til at bidrage til, at Toyotas almindelige gadebiler bliver endnu bedre. Toyota bruger nemlig erfaringerne fra udviklingen af motorsportsbilerne og de ekstreme prøvelser, de udsættes for, samt erfaringerne fra team-samarbejdet til at kunne bygge endnu bedre biler til helt almindelige mennesker over hele verden – heriblandt også i Danmark.

Flere detaljer om den nye GR Yaris vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.