• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. januar 2020 - FDM

Ny samkørsels-app

Ny app gør det nemt og grønnere at komme på arbejde.

FDM står bag den nye samkørsels-app Ta'Med, der skal gøre det nemmere, hurtigere og lidt grønnere at komme til og fra arbejde. (Grafik: FDM) FDM står bag den nye samkørsels-app Ta'Med, der skal gøre det nemmere, hurtigere og lidt grønnere at komme til og fra arbejde. (Grafik: FDM)

FDM

Ny samkørsels-app gør det nemt at søge og tilbyde lift til og fra arbejde. Der er et stort potentiale i samkørsel, mener FDM, der står bag appen. Flere store virksomheder støtter allerede op om den nye app, ’Ta’Med’.

Det kan være sin sag at komme fra A til B. Enten fylder bilerne for meget på vejene, eller også er bussen lige kørt – hvis der overhovedet kører nogen. Derfor lancerer FDM nu samkørsels-appen Ta’Med, der gør det nemt for pendlere med og uden bil at søge og tilbyde et lift.
 
Den nye app lanceres mandag 2. december og kan frit hentes af alle til iPhone- og Android-smartphones. Det kræver bare få trin at registrere sig som bruger og oprette en profil. Herefter kan man søge og tilbyde lift.
 
”For FDM er det ikke afgørende, hvordan man transporterer sig, men at der er gode muligheder for det. Det er baggrunden for, at vi har lavet Ta’Med, hvor vi har gjort det nemt for folk, der skal samme vej, at finde hinanden. På den måde kan de være med til at lette trængslen, der i disse år stiger især omkring de store byer. Blandt andet fordi der i gennemsnit kun sidder én i hver bil. Det håber vi, Ta’Med kan være med til at ændre på,” siger afdelingschef i FDM, Torben Lund Kudsk.
 
Det koster ikke noget at bruge Ta’Med. Som chauffør må man dog skattefrit opkræve en betaling, der dækker passagerens andel af udgifterne til benzin og vedligehold m.m. Dette udregner app’en automatisk.
 
”Vi har lagt vægt på at lave en app, der er nem og tryg at bruge. Det er vigtigt, hvis vi skal have folk til at køre sammen. Derfor har alle brugerne en synlig profil, og både passagerer og chauffører kan bedømme hinanden. Derudover har Ta’Med en forsikring, der dækker nogle af udgifterne til en taxa, hvis ens tur bliver aflyst,” siger Torben Lund Kudsk.
 
En række store virksomheder beliggende i erhvervsområdet Lautrupparken i Ballerup ved København har allerede meldt sig som samarbejdspartnere til Ta’Med. Det betyder, at virksomhederne vil promovere Ta’Med blandt deres ansatte. Med tilsammen 6.000 ansatte rummer de et stort potentiale for samkørsel. I alt arbejder der ca. 18.000 i Lautrupparken.
 
FDM arbejder på at få flere samarbejdspartnere i andre erhvervsområder i både hovedstadsområdet, og i resten af landet.

Om Ta’Med
•    Appen kan frit hentes og bruges af alle med iPhone eller Android-smartphone
•    Matcher bilister og passagerer, der skal samme vej
•    GPS-positionering
•    Åbne profiler gør det nemt at se og bedømme dem, man kører med
•    Kom hjem-forsikring med taxa (gælder kun ansatte hos samarbejdspartnere)
•    Drives af FDM
•    Foreløbig har virksomhederne Tryg, Nets, Visma, CGI, GN Store Nord, Velliv, Siemens med til sammen 7.000 ansatte i Lautrupparken meldt sig som samarbejdspartnere til Ta’Med

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.