• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. oktober 2019 - Applus Bilsyn

500.000 fartbøder sidste år

Derfor udsteder Rigspolitiet ½ mio. fartbøder om året

Ny undersøgelse viser, at de fleste bilister jævnligt kører for hurtigt på motor- og landevej samt i byerne. Ny undersøgelse viser, at de fleste bilister jævnligt kører for hurtigt på motor- og landevej samt i byerne.

Applus Bilsyn

Trods en mindre nedgang fra 2017 udstedte Rigspolitiet stadig over 500.000 fartbøder sidste år. Og sandsynligvis kunne det udstede betydeligt flere. Det indikerer en ny undersøgelse, hvor Applus Bilsyn har spurgt 2.455 bilister om deres fartvaner.

Flest fartoverskridelser på landevej
To ud af tre svarer, at de kører for hurtigt på motorvejen en gang om året eller oftere. Det samme gør sig gældende for tre ud af fire på landevej og hver anden i byerne.

25 procent overtræder hver måned hastighedsgrænsen på motorvej og på landevej. 13 procent kører hver uge over det tilladte på motorvej og 19 procent på landevej.

Sænk farten
- I øjeblikket kører Rådet for Sikker Trafik en ‘Sænk farten-kampagne’ målrettet bilister, som måske træder for hårdt på speederen. Den støtter vi uforbeholdent: Alle undersøgelser af årsager til trafikulykker viser, at høj fart øger risikoen for ulykker i trafikken. Derfor er det altid vigtigt at overholde de tilladte hastighedsgrænser, der hvor man kører, siger administrerende direktør hos Applus Bilsyn, Per V Rasmussen.

Kun 10 procent af de adspurgte overtræder ugentligt hastighedsgrænsen i by, mens 17 procent kører over de tilladte 50 km i timen en eller flere gange om måneden.

Færre udstedte fartbøder
I 2018 udstedte Rigspolitiet 515.201 fartbøder via automatisk fartkontrol. Året forinden var tallet 556.892. Et fald på 7,5 procent.

I samme periode dalede antallet af bøder, som politiet selv stangede ud i trafikken også. Overskridelser af hastigheden ved særlig skiltning gik fra 4.872 til 4.773, viser en opgørelse fra Rigspolitiet, mens de generelle hastighedsklip faldt fra 7.855 til 7.458.

Bødeantal afhænger af politiindsats
Imidlertid er det lavere antal udstedte fartbøder ikke nødvendigvis lig med, at danskerne kører mere varsomt i trafikken, forklarer Rigspolitiet.

- Du kan ikke umiddelbart sammenligne perioderne. Der er tale om et område, hvor antallet af sigtelser afhænger fuldstændig af politiets indsats. Alt efter hvor mange ressourcer vi sætter af til området, vil vi også automatisk skrive flere sager, udtaler pressechef hos Rigspolitiet, Thomas Kristensen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.