• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. maj 2019 - FDM

Har du penge til gode?

Mange bilkøbere har penge til gode hos bilforhandleren.

FDM har modtaget flere henvendelser fra bilkøbere, der har betalt mere i registreringsafgift til bilforhandleren, end der er indbetalt til SKAT. FDM har modtaget flere henvendelser fra bilkøbere, der har betalt mere i registreringsafgift til bilforhandleren, end der er indbetalt til SKAT.

FDM

Flere bilforhandlere opkræver mere i registreringsafgift, end de betaler videre til SKAT, viser flere henvendelser til FDM. Ny afgørelse fra Ankenævn for biler slår fast, at overskydende afgiftskroner skal retur til bilkøberne.

Køber man ny bil, skal man se sig for. Ellers kan man risikere at betale for meget til bilforhandleren. Efter at det er blevet muligt at slå bilens registreringsafgift op hos SKAT, har FDM modtaget flere henvendelser fra bilkøbere, der har betalt mere i registreringsafgift til bilforhandleren, end der er indbetalt til SKAT.
 
Men en bilforhandler må ikke opkræve mere i registreringsafgift, end der sendes videre til SKAT. Det viser ny afgørelse fra Ankenævn for biler, som netop har givet et FDM-medlem medhold i, at en bilforhandler skal tilbagebetale for meget opkrævet registreringsafgift.
 
I sagen havde FDMs medlem ifølge slutsedlen betalt 78.382 kroner i registreringsafgift til bilforhandleren. Af SKAT’s hjemmeside beløb registreringsafgiften sig dog ’kun’ til 73.505 kroner. En forskel på 4.877 kroner, som forbrugeren altså nu skal have tilbage.
 
”Når det står i slutsedlen, hvor meget registreringsafgiften udgør, er det naturligvis forventningen, at bilforhandleren også sender hele beløbet videre til SKAT. Derfor undrer vi os over, at flere bilforhandlere vælger at indbetale et lavere afgiftsbeløb til SKAT, end de har aftalt med forbrugeren. I stedet ser vi, at de beholder differencen og dermed får en ekstra fortjeneste,” siger advokat i FDM, Casper Schad.
 
Siden august 2018 har det været muligt på SKAT’s hjemmeside at se, hvor meget der er betalt i registreringsafgift af ens bil. Tidligere var det ikke muligt for forbrugerne at se. Derfor frygter FDM, at mange bilkøberne i årevis kan være blevet opkrævet mere i registreringsafgift, end der er blevet betalt til SKAT.
 
Typisk drejer henvendelserne til FDM sig om differencer på 5.000-10.000 kroner. I et enkelt tilfælde har der dog været tale om, at en bilkøber blev opkrævet knap 50.000 kroner mere i registreringsafgift, end forhandleren indbetalte til SKAT.
 
”Med de seneste mange henvendelser, kan vi godt være bekymret for, at vi kun har set toppen af isbjerget, og at nogle forhandlere har opkrævet mere i registreringsafgift, end de har betalt til SKAT. Derfor er vi meget tilfredse med afgørelsen i Ankenævn for biler,” siger Casper Schad og tilføjer:
 
”Køber man ny bil, opfordrer vi til, at man sørger for, at både bilens pris, moms og registreringsafgift er præciseret i slutsedlen. Efterfølgende kan man så slå afgiften op og se, om beløbet stemmer med det, der er indbetalt til SKAT. Er det ikke tilfældet, bør man kontakte forhandleren, for så kan man have afgiftskroner til gode.”

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.