• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
26. maj 2019 - Applus Bilsyn

Sådan undgår du omsyn

Undgå omsyn: 6 ting du skal tjekke før bilsynet.

Skal du til lovpligtigt bilsyn, er det en rigtig god idé at tjekke et par ting, inden du sætter nøglen i tændingen og kører til den nærmeste synshal. Skal du til lovpligtigt bilsyn, er det en rigtig god idé at tjekke et par ting, inden du sætter nøglen i tændingen og kører til den nærmeste synshal.

Applus Bilsyn

Mere end 1.200.000 køretøjer indkaldes til periodisk bilsyn hvert år – men hver anden godkendes i gennemsnit ikke. Se her hvad du selv kan tjekke og undgå problemer med at få bilen godkendt.

Cirka hver anden bil godkendes ikke, fremgår det af en undersøgelse foretaget af forbrugersitet TejekBil.dk, som gennemgik 1 mio. bilsynsrapporter tilbage i 2017.

Varm motoren op før miljøtest

- Har du f.eks. en dieselbil, anbefaler vi, at du kører en lille omvej lige inden bilsynet, så motoren er godt varm. Det giver en mere retvisende miljøtest. Har bilen et aftageligt anhængertræk, skal du huske at medbringe det til synet, da bilen ellers ikke kan godkendes, siger teknisk chef hos Applus Bilsyn, Lars Kiholm.

6 ting du selv kan tjekke

1. ADVARSELSLAMPER: Kontrollér, at ingen advarselslamper i instrumentbrættet lyser under kørsel.
2. FORRUDE: Tjek forruden for stenslag og revner. Mindre stenslag uden for synsfeltet er tilladt. Fjern evt. løse genstande i forruden, som kan nedsættes udsynet, som f.eks. en mobilholder eller GPS.
3. VISKER: Kontroller viskerbladenes gummi, de må ikke være mørnede eller stive. Tjek om sprinkleren virker.
4. LYGTER: Undersøg, om alle lygter lyser, også nummerpladelyset, og at glasset ikke er i itu.
5. DÆK: Tjek om dækket er slidt skævt. Er det tilfældet, kan det indikere fejl på styretøj eller hjulophæng. Dækkene skal ifølge loven have mindst 1,6 mm slidbane, dog anbefaler Applus Bilsyn minimum 3 mm.
6. SIKRING AF NUMMERPLADERNE: Tjek, at nummerpladerne er lovligt sikret med bolte og hætter.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.