• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. maj 2019 - Quickimport.dk

Vogt dig for afgiftshajer:

Når du skal betale registreringsafgiften til en privat aktør.

Nederst i artiklen finder du fire gode råd til ikke at blive snydt, når du betaler registreringsafgift gennem en privat aktør i Danmark. Nederst i artiklen finder du fire gode råd til ikke at blive snydt, når du betaler registreringsafgift gennem en privat aktør i Danmark.

Quickimport.dk

Har du betalt registreringsafgift gennem en privat aktør, eller overvejer du at gøre det for at undgå Motorstyrelsens lange sagsbehandlingstider?

Så skal du være særligt opmærksom på ikke at betale for meget i registreringsafgift.

”Det er en udbredt praksis, at private aktører ”skjuler” deres salærer i en såkaldt sikkerhedsstillelse. Det betyder i praksis, at man som kunde får oplyst ét beløb i registreringsafgift, som skal betales, men at den private aktør i sidste ende indbetaler et lavere beløb til Motorstyrelsen. Det overskydende beløb stikker den private aktør så i lommen”, udtaler Jens Peter Larsen, direktør i konsulentvirksomheden QuickImport.dk, der årligt hjælper tusindvis af danskere med import af bil og motorcykler, og opkræver registreringsafgifter på vegne af Motorstyrelsen.

Jens Peter Larsen opfordrer derfor alle, som betaler registreringsafgift gennem en privat virksomhed, hvad enten der er tale om bilkøb hos en forhandler eller om egen import af et køretøj fra udlandet, til at tjekke virksomhedens forretningsbetingelser inden man betaler regningen. I forretningsbetingelserne vil det fremgå, om eventuel overskydende registreringsafgift tilfalder virksomheden, eller om den tilbageføres til kunden.

”Vi har set eksempler på private aktører, som tjener titusindvis af kroner i ”skjulte” avancer, og dermed omgås både registreringsafgiftsloven og markedsføringsloven”, udtaler Jens Peter Larsen, og tilføjer: ”hos QuickImport bliver krone for krone indbetalt til Motorstyrelsen, og eventuel overskydende registreringsafgift tilbageføres til virksomhedens kunder.”

Noget kan tyde på, at snyd med registreringsafgiften er et udbredt problem i Danmark. FDM omtaler i flere artikler på mediet msn.com og fdm.dk eksempler på danskere, som har indbetalt for meget i registreringsafgift, hvor forhandleren har beholdt differencen.

Fire gode råd til ikke at blive snydt, når du betaler registreringsafgift gennem en privat aktør i Danmark:

1.    Tjek virksomhedens forretningsbetingelser – du skal sikre dig, at den registreringsafgift du indbetaler, videreføres krone for krone til Motorstyrelsen/Skattestyrelsen. Du skal samtidig sikre dig, at virksomheden dækker eventuelle efterregninger, så du ikke risikerer at få en efterregning på halsen.

2.    Spørg eventuelt virksomheden skriftligt, om man kan garantere, at krone for krone bliver betalt videre til Skattestyrelsen. Spørg hvordan du er stillet, hvis afgiften viser sig at blive højere.

3.    Tjek fakturaen, som du betaler – er det tydeligt markeret, at hele beløbet ”registreringsafgift” er faktureret på ét samlet klart punkt, og at virksomhedens salær (momsbelagt) er tydeligt udspecificeret, så man kan kende forskel på salær og registreringsafgift. Hvis ordet ”sikkerhedsstillelse” dukker op, skal du være særlig varsom. Registreringsafgiften er de penge, som SKAT/motorstyrelsen skal have, og salæret er de penge, som en forhandler tjener. Registreringsafgift er altid momsfri, mens fortjenester er momsbelagte (plus moms på en faktura).

4.    Når du har betalt registreringsafgift og fået udleveret nummerplader, kan du selv dobbelttjekke, at virksomheden har indberettet den lovede registreringsafgift til Motorstyrelsen. Dette gøres via motorregister.skat.dk under punktet ”vis køretøjsvurderinger” og ”fremsøg via registreringsnummer”. Det er ikke nødvendigt at være logget ind i motorregistret for at se den betalte registreringsafgift på et køretøj.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.