• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. april 2019 - Applus Bilsyn

Tjekliste til forårsklar bil

5 ekspertråd til at sætte bilen i stand i påsken.

Påsken med dens mange feriedage er det perfekte tidspunkt at gå bilen efter i sømmene. Se her hvad du skal kigge på. Påsken med dens mange feriedage er det perfekte tidspunkt at gå bilen efter i sømmene. Se her hvad du skal kigge på.

Applus Bilsyn

Bilister over hele landet svinger i de kommende dage støvsuger og vaskesvamp i bilen og fjerner affald fra den.

Og er man allerede i gang med den basale rengøring, bør man også se nærmere på det mere tekniske udstyr i bilen. Det undlader mange, fordi det ikke er nemt. Men her er der virkelig mulighed for at løfte bilens funktionsniveau, lyder vurderingen hos Applus Bilsyn.

Tjek lys, sikringer og el

- Det er altid vigtigt at undersøge bilens blinklys og forlygter og kontrollere, om lysretningen er i orden. Her kan man eventuelt benytte instruktioner på nettet, men ellers bør man tale med en synsmand. Tal også gerne med en professionel om, hvordan man får undersøgt bilens aircondition, sikringer og elektriske kredsløb. Det kræver ofte særligt udstyr og er umiddelbart ikke muligt hjemme i garagen, forklarer Lars Kiholm, teknisk chef hos Applus Bilsyn.

Hold øje med ABS og ESC/ESP
- Er din bil udstyret med ABS, dvs. blokeringsfri bremser, samt ESC/ESP, elektrisk stabilitetskontrol, skal du være opmærksom på, at ingen af kontrollamperne for disse systemer må indikere fejl. Lyser en lampe i displayet, skal du kontakte din mekaniker og få udbedret fejlen, tilføjer han.

Sårbare dele på dyre biler

Dele lavet i aluminium, f.eks. karosseri og styretøjsophæng på de dyrere biler, er typisk ekstra sårbare. Vask dem grundigt. Herudover kan skiftende temperaturer omkring frysepunktet resultere i kondensvand og damp i bilen, som også giver problemer.

Fakta: 5 forårstips til bilen
1. Få en professionel til at kontroller bremsevæske, olier og vand, så du er sikker på, at din bil er smurt og enkelte dele ikke går i stykker. Mange temperaturskift mellem frost og plusgrader nedsætter væskers egenskaber. Det kan få bilens motor til at hakke og reducere bremsernes ydeevne.

2. Få gerne en bilkyndig til at kontrollere pærer, lys, blinklys, batteri og sikringer på bilen. Det er ikke så nemt, som det lyder.

3. Få også en professionel til at teste dit aircon- og kølesystem, så du ikke lider overlast i varmen hen mod sommer.

4. Få desuden en professionel Applus Bremseattest, som er en kontrol af bilens bremser.

5. Har du ikke allerede gjort det, så skift til sommerdæk.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.