• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. maj 2019 - Ford

Sådan sparer du penge

Spar på brændstoffet med Fords nye EcoGuide.

Den nye Ford Transit har en forbedret brændstoføkonomi på op til 7 procent. Se videoen med gode råd til besparelse af brændstoffet nederst i artiklen. Den nye Ford Transit har en forbedret brændstoføkonomi på op til 7 procent. Se videoen med gode råd til besparelse af brændstoffet nederst i artiklen.

Ford

De fleste bilister ved, at man kører længere på literen, hvis bare man er påpasselig med gaspedalen. Ford introducerer nu for første gang varebilsteknologien EcoGuide, der hjælper med at spare på brændstoffet ved at forudse vejen forude – selv fra distancer, hvor øjet ikke rækker.

Fords EcoGuide-teknologi bruger satellitnavigation til at forudse vejen forude og analyserer både vejforholdene og førerens kørselsmønster til at foreslå den mest brændstofeffektive måde at køre på – med feedback i instrumenteringen.

“Alle bilister har for eksempel oplevet at fejlvurdere vinklen på et skarpt sving, hvor man må bremse hårdt op inden svinget for så at accelerere hurtigt op igen efterfølgende. Det tærer på brændstoføkonomien. EcoGuide hjælper med at undgå disse situationer, så man både sparer brændstof, tid og stress i sin varebil,” forklarer Michael McDonagh, chefingeniør for varebiler hos Ford Europa.

Ford vil introducere EcoGuide i den nye Transit, Transit Custom og Tourneo Custom midten af 2019. EcoGuide-teknologien forudsætter, at varebilen har navigation, der fås som ekstraudstyr.

“Når man på forhånd får besked om de kommende vejforhold, kører man mere glidende og undgår unødvendig opbremsning, og det kan forbedre ens brændstofeffektivitet med op til 12 procent,” udtaler Rebecca Ashton, forskningschef hos den engelske trafiksikkerhedsorganisation IAM RoadSmart, der afholder kørekurser med fokus på brændstofbesparelser.

Opgør med kørevaner gavner brændstoføkonomien

Fords nye EcoGuide giver mere strømlinet og glidende kørsel via varebilens satellitnavigation, der på forhånd giver besked om eksempelvis kommende vejkryds, hældninger i vejen og fartgrænser.

På baggrund af denne information foreslår systemet chaufføren at sænke farten på det rigtige tidspunkt, mens gearskifteindikatoren foreslår køresituationens ideelle gear i instrumenteringen – alt sammen for at undgå unødig opbremsning eller voldsom acceleration, som sluger store mængder brændstof.

Derudover giver EcoGuide også feedback om den samlede effektivitet af ens kørsel med en lysende blå ring om speedometeret. Ringen udvides i takt med et mere effektivt kørselsmønster og giver en kørselsrapport for enden af hver tur, hvis det ønskes.

Den nye Ford Transit har øget nyttelast og en optimeret drivlinje med en forbedret brændstoføkonomi på op til 7 procent.

Samtidig er den nye Transit forbundet som aldrig før med muligheden for indbygget FordPass Connect-modem, der giver fuldt overblik over flådestyring og optimering af driftsomkostninger.

Den nuværende Ford Transit har bidraget stort til Fords klasseledende varebilsfamilie i både Europa og USA. Salgsvæksten for Transit-linjen fortsatte i Europa i 2018 med et samlet salg på hele 292.500 enheder.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.