• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. maj 2019 - FDM

Medhold i sag om tastefejl

Landsretten enig med FDM i p-sager om tastefejl.

Landsretten har endnu en gang givet FDM medhold i en p-sag om en bagatelagtig tastefejl. Københavns Kommune vil have sagen for Højesteret. (Foto: FDM) Landsretten har endnu en gang givet FDM medhold i en p-sag om en bagatelagtig tastefejl. Københavns Kommune vil have sagen for Højesteret. (Foto: FDM)

FDM

Ny landsretskendelse giver igen et FDM-medlem medhold i en p-sag mod Københavns Kommune om bagatelagtig tastefejl. Københavns Kommune vil have sagen for Højesteret.

Det var ikke lovligt, da Københavns Kommune fastholdt en p-afgift, fordi en bilist ved en fejl tastede et ciffer for meget på p-automaten, men i øvrigt havde betalt for sin parkering. Det har Vestre Landsret netop slået fast i en ny kendelse, der giver et FDM-medlem medhold.
 
Det er anden gang på en måned, at en landsretskendelse går Københavns Kommune imod. Tilbage i februar fik FDM medhold i en næsten identisk sag ved Østre Landsret. Her havde en bilist blot tastet et ciffer af nummerpladen for lidt på kommunens p-automat, hvor den seneste sag handler om, at der var tastet et ciffer for meget.
 
”Vi er meget tilfredse med begge landsretskendelser, og at landsretterne er enige om, hvordan man skal se på den slags sager. Vi håber, at kendelserne står ved magt, eller at Højesteret når frem til det samme som de to landsretter,” siger afdelingschef i FDM, Lennart Fogh.
 
Københavns Kommune har ansøgt Procesbevillingsnævnet om lov til at indbringe sagerne for Højesteret.
 
”Det tager vi naturligvis til efterretning. Vi har henvendt os til Københavns Kommune og spurgt, hvordan den vil administrere lignende sager, indtil kærespørgsmålet er afklaret. Både i forhold til de p-afgifter, der allerede er givet for tastefejl, og dem, der eventuelt vil blive givet,” siger Lennart Fogh.
 
Det er uklart, hvornår Procesbevillingsnævnet har taget stilling til, om sagerne kan indbringes for Højesteret.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.