• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. april 2019 - Applus Bilsyn

Flere køber ny bil

Drømmer du om en ny bil, så er du med garanti ikke alene.

Bilsalget vokser. Hver anden bilejer vil have en ny bil, når den gamle skal udskiftes, viser ny undersøgelse. Bilsalget vokser. Hver anden bilejer vil have en ny bil, når den gamle skal udskiftes, viser ny undersøgelse.

Applus Bilsyn

Hver anden bilejer ønsker en spritny bil eller en bil under et år gammel, næste gang bilen skal udskiftes. Størst interesse er der omkring mellemklassebiler - knap hver tredje bilist venter at sætte bilnøglen i en ny VW Golf eller lignende.

Det fremgår af en ny undersøgelse foretaget af Applus Bilsyn blandt 2.910 bilejere.

Vi vælger det vi kender
- Undersøgelsen viser, at de fleste bilejere vil vælge en bil, der kraftigt minder om den, de har i dag. Formentlig fordi de i forvejen har gode erfaringer med den nuværende bil samt den komfort og tryghed, de får inden for det eksisterende bilbudget. Tre ud af fire ejere af en mellemklassebil vælger på ny en Golf eller lignende, mens mere end hver anden sedan- og stationcarejer igen køber en Audi A5 eller Passat, siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Så mange køber ny bil
Antallet af nye biler skyder i vejret i disse måneder. I februar solgte bilforhandlerne 7 procent flere biler end samme måned året før, og i årets to første måneder lyder det samlede salg, ifølge DAF, på ca. 40.000 nye biler. Holder den tendens, ruller omkring 240.000 nye biler ud på vejene i 2019.

- Stor loyalitet hersker der også blandt bilister i de store biler. 65 procent blandt folk i SUV- og Crossoversegmentet vælger det samme på ny. Til sammenligning ønsker kun 41 procent af mikroejerne igen en mikrobil, fortæller Per V. Rasmussen.

Pas på hvis du køber privat
Nyt eller brugt så er det ikke alle, der ønsker at købe via en forhandler. Ifølge undersøgelsen venter 7 procent at købe brugtbil privat. Det er imidlertid ikke altid lige overskueligt, fordi bilkøberen her ikke er beskyttet af loven og kan ende med et vrag fyldt med fejl.

Uvildig synsrapport giver overblik
- Derfor kan det være en god idé at få en uvildig tilstandsattest, der omfatter bl.a.
bilens motor, kobling, gearkasse, udstødning, el-anlæg, styreapparat, bremser, karosseri og hjulophæng. Det skaber tillid til bilsalget, både for køber og sælger, forklarer Per V. Rasmussen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.