• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. april 2019 - FDM

Nye krav til skiltning

Nu skal private p-pladser have bedre skiltning.

Fra 15. marts skal private p-pladser skilte bedre med deres regler. Fremover skal bilisterne altid kunne få øje på et skilt, der oplyser om, hvilke regler der gælder. Fra 15. marts skal private p-pladser skilte bedre med deres regler. Fremover skal bilisterne altid kunne få øje på et skilt, der oplyser om, hvilke regler der gælder.

FDM

Nu fuldendes reglerne for bedre skiltning på private p-pladser. Fremover skal bilister altid kunne få øje på et skilt med oplysninger om p-reglerne på området. Kun rimeligt, mener FDM, der forventer, at skiltene vil føre til færre misforståelser og ærgerlige p-afgifter.

Bilister får nu lettere ved at få øje på, hvilke regler der gælder på private p-pladser.
15. marts træder nye regler i kraft, som betyder, at bilister altid skal kunne få øje på et skilt med oplysninger om reglerne, når de parkerer på en privat parkeringsplads.
 
Overholdes det ikke, kan et p-selskab som udgangspunkt ikke give bilisterne en p-afgift.
 
”Når man parkerer på en privat p-plads, accepterer man som udgangspunkt de regler, der gælder for den pågældende plads. Derfor er det kun rimeligt, at bilisterne nemt kan orientere sig om, hvordan disse regler præcis er. Det er et stort problem for mange bilister, at man enten ikke kan finde skilte, der oplyste om p-reglerne, eller skal lede efter dem. Derfor ser vi frem til, at de nye regler om skiltning træder i kraft og forventer naturligvis, at de private selskaber har fået sat skiltene op i tide,” siger juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange.
 
De nye krav til skiltningen er sidste del af ændringen om bedre skiltning på private parkeringspladser. Første del var, da det for tre år siden blev et lovkrav, at private p-pladser skulle have et sort skilt med et hvidt P ved alle indkørsler til parkeringsområdet. Også skiltene inde på området skal være sorte med hvid skrift.

”Jo tydeligere p-reglerne bliver skiltet, desto nemmere er det for bilisterne at vide, hvad de skal rette sig efter. Det betyder potentielt færre misforståelser og p-afgifter til folk, der parkerer på private pladser. Det er ikke kun i bilisternes interesse, men i sidste ende også p-selskabernes, da det giver færre sure miner,” siger Dennis Lange.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.