• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. april 2019 - SEAT

Nyheder fra SEAT

SEAT & CUPRA præsenterer spændende nyheder.

Bilproducenten præsenterer sin globale vision for elektrisk mobilitet – fra et tosæders køretøj til storbyen til en bomstærk CUV. Bilproducenten præsenterer sin globale vision for elektrisk mobilitet – fra et tosæders køretøj til storbyen til en bomstærk CUV.

SEAT

SEAT har verdenspremiere på to konceptbiler i Genève: el-Born, som er den første 100 % eldrevne bil baseret på Volkswagen Groups MEB-platform, og CUPRA Formentor, som er en kraftfuld plug-in-hybrid-CUV med CUPRA DNA, der er den første bil udviklet specifikt for dette mærke.

SEAT Minimó præsenteres også for første gang på biludstillingen – et fremtidsorienteret bykøretøj, som kommer til at revolutionere mikromobiliteten i storbyer. De understreger alle virksomhedens dedikerede tilgang til at udvikle en mere bæredygtig mobilitet.

el-Born, elektrificering af SEAT
Konceptbilen el-Born er den første SEAT, der er konstrueret som elbil, og den vil komme på markedet i 2020. Den er konstrueret til at være spydspidsen i SEATs offensiv inden for elektrisk mobilitet, og den kommer til at sætte nye standarder for virksomheden, både med dens features, som lever op til nutidens mobilitetsbehov, og med de ændringer, der blandt andet involverer virksomhedens købs-, salgs- og markedsføringsstrategi. Som et mærke med en kundebase, der er 10 år yngre end det europæiske gennemsnit, kommer SEAT til at spille en vigtig rolle i at bringe elektrisk mobilitet tættere på de unge bilister.

SEAT vil være det andet mærke fra Volkswagen Group, som kommer til at bygge en bil på MEB-platformen, og en ny generation af produkter baseret på de mest avancerede elektriske og opkoblingsrelaterede teknologier vil rulle ud fra samlebåndene. SEATs første 100 % eldrevne bil skal designes og udvikles i Barcelona og produceres på koncernens fabrik i Zwickau i Tyskland.

el-Born har fået sit navn fra et af Barcelonas mest ikoniske kvarterer, som har været kilde til inspiration for SEATs designere og ingeniører, der har skabt en sportslig bil udstyret med den mest avancerede elektriske teknologi.
Med en reel rækkevidde på op til 420 km i henhold til WLTP-kørecyklussen fra en 62 kWh-batteripakke med stor energitæthed er bilen klar til også at køre uden for bygrænserne. Og med mulighed for lynopladning med 100 kW jævnstrøm kan batteriet oplades fra 0-80 % på kun 47 min.

CUPRA Formentor, mærkets manifest

Efter et komplet år med drift som selvstændigt mærke præsenterer CUPRA konceptbilen Formentor i Genève – den første model, som udvikles specifikt af og til CUPRA. CUV’en omfatter alle karaktertræk fra et mærke som CUPRA – unik, sofistikeret og præstationsorienteret.

Bilen, som kommer på markedet i 2020, har fået sit navn efter Kap Formentor, som er en af de smukkeste, vildeste og dermed eksklusive kapper på øen Mallorca, og et navn, som udstråler kraft, styrke og sikkerhed.

Med Formentor, som er mærkets mest emotionelle og teknologisk avancerede model, fejrer CUPRA 1 års jubilæum med speederen i bund ved at træde ind i et nyt segment og forpligte sig til en innovativ kraftfuld plug-in-hybrid-motor. Formentor speeder omstillingen til elektrificering op og giver en forsmag på designretningen for fremtidige CUPRA modeller.

Minimó, køretøjet til storbyen

Med Minimó tager SEAT et skridt fremad, når det gælder skabelsen af fremtiden for mikromobilitet. Minimó, som blev præsenteret i sidste uge på Mobile World Congress (MWC) i Barcelona, kombinerer fordelene ved en bil og ved en motorcykel. Dette eldrevne konceptkøretøj har eminente køreegenskaber og er nemt at parkere – samtidig har det komforten og sikkerheden fra en bil og adrætheden fra en motorcykel. Det udgør et stort skridt i SEATs strategi inden for urban mikromobilitet og udvider det easy mobility-økosystem, som mærket fra Barcelona står bag. Virksomheden ønsker at lytte til indbyggerne og institutionerne for at udvikle konceptet yderligere med deres input.
Navnet Minimó står for køretøjets minimale størrelse og maksimale mobilitet.

Det er blevet konstrueret med tanke på behovene i fremtidens storbyer, hvor forskellige køretøjer kommer til at operere på blot nogle få platforme. Derfor har det et batteriudskiftningssystem, som giver mulighed for en fuld opladning på blot nogle få minutter og giver en rækkevidde på 100 km. Køretøjets setup kan tilpasses via en smartphone afhængigt af brugerprofilen, og det har 5G-opkobling, Google voice assistant og en digital nøgle for en smidig digital oplevelse.

5G-teknologien bliver det vigtigste element for bilindustrien i fremtiden. SEAT deltager i Mobile 5G Barcelona, der er et projekt, som har til formål at promovere byen som en af de europæiske hovedstæder, der er med længst fremme, når det gælder 5G-teknologi. I denne kontekst lancerede SEAT og Telefónica pilotprojektet 5G Connected Car på MWC – det første, som skal udføres på storbygaderne i Europa for at demonstrere, hvordan køretøjet kommunikerer med den omgivende infrastruktur og andre køretøjer i første stadie for at opnå kooperativ, autonom kørsel.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.