• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. marts 2019 - FDM

Årets Bil i Europa 2019

Historisk tæt opløb i årets ’Car of the Year’.

Elbilen Jaguar I-Pace blev mandag eftermiddag kåret som Car of the Year 2019 ved årets store biludstilling i Genève i Schweiz. (Foto: FDM) Elbilen Jaguar I-Pace blev mandag eftermiddag kåret som Car of the Year 2019 ved årets store biludstilling i Genève i Schweiz. (Foto: FDM)

FDM

I et historisk tæt opløb blev den eldrevne Jaguar I-Pace mandag eftermiddag kåret som ’Car of the Year 2019’. En milepæl for den grønne omstilling, mener FDMs medlem af juryen, der spår flere elbiler i næste års finale.

Det blev den eldrevne Jaguar I-Pace, der mandag løb med den prestigefyldte titel som ’Car of the Year 2019’. Årets kåring var dog historisk tæt, og der måtte fintælling til, inden Jaguaren kunne lade sig hylde ved kåringen, der traditionen tro skete i forbindelse med åbningen af årets store biludstilling i Genève i Schweiz.
 
Dermed løb Jaguar I-Pace med den prestigefulde titel foran den genfødte franske sportscoupé Alpine A110, der ligesom Jaguar I-Pace fik 250 point. Fintællingen faldt dog ud til Jaguarens fordel. Den nye Kia Ceed kom ind på en tredjeplads bare tre point efter.
 
”Jaguar I-Pace er et udmærket valg, men den var ikke min favorit Blandt andet fordi den er dyr, men jeg forstår godt, at folk bliver begejstret over den,” siger redaktør på FDMs medlemsmagasin Motor, Søren W. Rasmussen, der er eneste danske medlem af den 60 mand store jury bag Car of the Year-kåringen, og tilføjer:
 
”Og så er I-Paces sejt en milepæl for den grønne omstilling. I år var der kun to elbiler med i det oprindelige felt (den anden var Nissan Leaf, red.), men til næste års Car of the Year vil det vrimle ind. Jeg vil ikke blive overrasket, hvis alle syv finalister næste år er elektriske i en eller anden form. Vi står over for den største revolution, og det er Jaguars sejr et symbol på.”

Jaguar I-Pace har en rækkevidde på lidt over 400 km.
 
Det er 56. gang, at en jury af europæiske biljournalister kåre ’Car of the Year’.
 
Sådan fordelte pointene sig:
 
Jaguar I-Pace:                   250 point
Alpine A110:                      250 point
Kia Ceed:                          247 point
Ford Focus:                       235 point
Citroën C5 Aircross:          210 point
Peugeot 508:                     192 point
Mercedes-Benz A-Klasse: 116 point

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.