• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. april 2019 - Hyundai

Hyundai mestre bæredygtighed

Hyundai producerer markedets mest bæredygtige biler.

For andet år i træk indtager Hyundai IONIQ electric en fornem førsteplads på den tyske bilistorganisation ADACs liste over markedets mest bæredygtige biler. For andet år i træk indtager Hyundai IONIQ electric en fornem førsteplads på den tyske bilistorganisation ADACs liste over markedets mest bæredygtige biler.

Hyundai

Stor tysk undersøgelse viser, at Hyundai producerer nogle af de biler på markedet, der forurener mindst. IONIQ electric topper for andet år listen, der er udarbejdet af den tyske bilistorganisation, ADAC. Også to andre Hyundai, KONA electric og brintbilen NEXO, er med i toppen.

For andet år i træk indtager Hyundai IONIQ electric en fornem førsteplads på den tyske bilistorganisation ADACs liste over markedets mest bæredygtige biler. IONIQ gennemførte ADACs såkaldte EcoTest forrige år, og da ingen af de nye biler, der blev testet i 2018, formåede at overgå den velkonstruerede koreaner, holder IONIQ electric fast i titlen som ’markedets mest bæredygtige bil’.

”Hyundais ingeniører har gjort et rigtig godt stykke arbejde. For på et område, hvor udviklingen går ekstremt hurtigt, er IONIQ electric ifølge ADAC for andet år i træk stadig den bil på markedet, der sætter det mindste miljømæssige dækaftryk,” siger Annegrethe Skovby, pressechef, Hyundai Danmark.

Hyundai med helt i toppen
To andre Hyundai-modeller deltog i årets test, og begge indtager fine placeringer på listen. Det drejer sig om den populære, kompakte SUV, KONA electric, der for nylig tog tredjepladsen i kampen om at blive Årets Bil i Danmark i 2019. KONA electric er nr. 5 på årets EcoTest-liste hos ADAC og alt i alt nr. 8, når man indregner biler fra de foregående år.

Hyundais spritnye brintbil, NEXO, der endnu har sin danske premiere til gode, er nr. 9 på årets liste og i Top-20, når man medregner biler fra tidligere tests.

Europas største test

ADAC er Europas største bilistorganisation med mere end 20 mio. medlemmer, og når organisationen tester biler, går man til opgaven med sædvanlig tysk grundighed. Således også i den årlige EcoTest, hvor stort set alle biler på markedet bliver målt og vejet i forhold til, hvor meget – eller lidt – de forurener. Bilerne bliver ikke alene målt på, fx hvor meget CO2, de udleder, når de kører på vejene, men også hvor meget man forurener, når man producerer bilens drivmiddel.

Og det sidste er netop én af grundene til, at IONIQ overgår KONA. Der udledes mere CO2, når man lader en KONA end en IONIQ, fordi batteriet er større, og så bruger KONA også marginalt flere kWh pr. 100 km end IONIQ. I den forbindelse er det i øvrigt værd at hæfte sig ved, at dansk strøm pga. landets mange vindmøller er meget grønnere end den tyske, så generelt belaster man miljøet mindre, når man lader en elbil i Danmark end i Tyskland.
At brintbilen NEXO trods sin absolutte 0-udledning, når den kører, ikke formår at overgå de to elbiler, IONIQ og NEXO, skyldes udelukkende den CO2, man udleder, når man producerer brint.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.