• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. marts 2019 - Toyota

Ny Corolla fra 229.990 kr.

Toyota Corolla gør comeback i Danmark til april.

Toyota Corolla får Danmarkspremiere i første weekend i april hos alle landets Toyota-forhandlere. Toyota Corolla får Danmarkspremiere i første weekend i april hos alle landets Toyota-forhandlere.

Toyota

Verdens bedst sælgende bilmodel, Toyota Corolla, gør comeback i Danmark til april som hybridbil med valget mellem to forskellige hybridmotorer eller med 1.2-liters turbobenzinmotor. Toyota har netop åbnet for forsalget af den helt nye Corolla med en startpris på 229.990 kr.

Det er ikke en hvilken som helst bilmodel, der til april vender tilbage på det danske marked efter 12 års pause. Verdens bedst sælgende bilmodel, Toyota Corolla, med over 46 mio. solgte biler på verdensplan siden introduktionen i 1966, står snart klar hos de danske Toyota-forhandlere i en helt ny udgave med et mere sportsligt design, skarpere køreegenskaber, øget rummelighed og en spritny kraftfuld hybridmotor med 180 hestekræfter.

Toyota har netop åbnet for forsalget af den nye Corolla, der både fås som hatchback og stationcar, og som udover den kraftfulde 2.0-liters hybridmotor også fås med en endnu mere brændstoføkonomisk 1.8-liters hybridmotor med 122 hestekræfter eller med en 1.2-liters turbobenzinmotor med 116 hestekræfter.

Prisen starter fra 229.990 kr. for sidstnævnte motorvariant i den komptakte hatchback-udgave, mens man skal lægge 10.000 kr. ekstra for den rummelige stationcar med tilnavnet Touring Sports.

Udviklet i Europa
Netop stationcar-udgaven er udviklet i Europa med sigte på det europæiske marked. Det skinner igennem både på det indvendige og udvendige design, materialerne i kabinen, de øgede pladsforhold samt i de markant forbedrede køreegenskaber.

Den helt nye Corolla bliver bygget i England på den nye GA-C-platform baseret på Toyotas roste TNGA-filosofi, der handler om at bygge endnu bedre biler på både smartere og mere økonomisk vis. Det betyder bl.a., at den nye generation Corolla har fået et lavere tyngdepunkt end den gamle Auris, som den erstatter, og deraf følgende markant bedre køreegenskaber. Dermed bliver bilen en endnu større fornøjelse at sidde bag rattet i end nogensinde før.

Det er første gang, at man kan vælge mellem to forskellige hybridmotorer til den samme Toyota-model, og begge hybridmotorer rummer den nyeste fjerde generation hybridteknologi, der er kendt fra bl.a. Toyota Prius og Toyota C-HR Hybrid, og som gør det muligt at køre på ren el i op til halvdelen af tiden bag rattet.

Den forbedrede 1.8-liters hybridmotors styrker ligger primært i, at den er ekstra økonomisk, støjsvag, hurtigt reagerende og i stand til selv helt automatisk at lade bilens hybridbatteri op under kørslen. Alt dette rummer den helt nye 2.0-liters hybridmotor med 180 hestekræfter også, men vil nok i højere grad tiltale dem, der efterspørger en ekstra kraftfuld, dynamisk og endnu mere engagerende køreoplevelse bag rattet.

Hybrid fra 257.990 kr.
Billigste hybridudgave af den nye Corolla kan fås fra 257.990 kr. i udstyrsudgaven H1. Her får man bl.a. 2-zonet klimaanlæg, LED-kørelys, LED-forlygter og LED-baglygter, nøglefri start, sædevarme, adaptiv fartpilot, der automatisk tilpasser farten efter den forankørende, hvis vedkommende kører langsommere end en selv, samt anden generation af Toyotas avancerede sikkerhedspakke Toyota Safety Sense.

I den nye udgave af sikkerhedspakken kan bilen fx automatisk nødbremse for andre biler og fodgængere i mørke og cyklister i dagslys samt aktivt styre bilen, så man forbliver i sin vognbane. Og selv om vejstriberne skulle høre op, har systemet en funktion, der vedhjælp af millimeterbølge radaren fortil kan låse sig fast på den forankørende bil og dermed stadig holde sig i vognbanen.

Prisen for den nye kraftfulde 2.0-liters hybridmotor starter fra 334.990 kr., men her skal man så også op i udstyrsudgaven H3, hvor bl.a. 16” alufælge, bakkamera, DAB-radio, læderrat med varme, 8” multimedie touch skærm og regnsensor er en del af standardudstyret. Reelt er det en merpris i forhold til 1.8-liters hybridudgaven med samme udstyr på 45.000 kr., hvillket skal ses i lyset af en lidt dårligere brændstoføkonomi samt den større og noget lidt dyrere motor med mere kraftoverskud, der samlet set straffes afgiftsmæssigt hårdt i Danmark.

Smart pakke og attraktiv styling
Toyota har sammensat to forskellige fabriksmonterede pakker i form af en såkaldt Smartpakke og Designpakke. Smartpakken rummer et 10” stort head-up display i farver, hvor man kan få vist forskellige køreinformationer og eventuelt rutevejledning fra navigationen direkte på forruden, så man ikke behøver flytte blikket fra vejen.

Derudover byder Smartpakken på et førerinformationsdisplay med 3D-effekt, nøglefri betjening, trådløs opladning af kompatible smartphones samt elektrisk motoriseret bagklap med håndfri betjening til stationcar-udgaven Touring Sports. Smartpakken fås fra 15.000 kr.

I Designpakken, der fås for 30.000 kr., er der fokus på stylingelementer som bl.a. 17” alufælge, ambientebelysning, sortlakeret tag, kabinedetaljer i læder, mørktonede bageste sideruder og bagrude samt LED-projektørforlygter.

Den nye Corolla Touring Sports er blevet rummeligere end nogensinde før. Akselafstanden er øget hele 10 cm, hvilket betyder, at rummeligheden er på niveau med biler, der normalt hører til i den større D-segment bilklasse som fx Toyota Avensis. Vokseværket har haft indvirkning på både bagsædepladsen og det i forvejen rummelige bagagerum, der med imponerende 598 liter fremover sluger hele 68 liter mere end bagagerummet i den gamle Auris stationcar.

Topudgave med intelligent lys
Højeste udstyrsvariant H4 kan udelukkende fås til Corolla med 2.0-liters hybridmotor. Her får man et overflødighedshorn af udstyr, der forbedrer komforten og bilens i forvejen sportslige visuelle udtryk. En stor del af udstyret fra både Smartpakken og Designpakken går igen i H4, der dog ydermere byder på 18” alufælge, intelligent parkeringsassistent, som automatisk kan parkere bilen, LED-matrix forlygter, der gør, at man kan køre med fjernlyset tændt, uden det blænder med- og modkørende, JBL premium lydsystem med 8 højttalere, overvågning af de blinde vinkler samt advarsel for tværgående trafik bag bilen, når man bakker for blot at nævne lidt.

Corolla Touring Sports 2.0 Hybrid med H4-udstyr bliver den absolut dyreste udgave med en pris på 439.990 kr.

Med introduktionen af den legendariske Corolla i Danmark igen kan Toyota glæde sig over et navn, der fortsat er bredt kendt – ikke mindst for sin høje kvalitet, driftsikkerhed og pålidelighed. Men den helt nye generation af Corolla udmærker sig for meget mere end dens klassiske dyder med sit skarpere design, forbedrede køreegenskaber og flere hybridmotorer at vælge imellem. Toyota har derfor aldrig haft et stærkere kort i den kompakte mellemklasse.

Toyota Corolla får Danmarkspremiere i første weekend i april hos alle landets Toyota-forhandlere, men forsalget af verdens mest populære bilmodel er altså allerede nu skudt i gang.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.