• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. marts 2019 - Hyundai

Hyundai sparker liv i elbilsalget

Hyundai stod for over halvdelen af alle elbil salg i januar.

KONA electric, der for nylig blev kåret som årets tredjebedste, nye bil i Danmark, fås med to forskellige batteripakker, der begge leverer en lang rækkevidde. KONA electric, der for nylig blev kåret som årets tredjebedste, nye bil i Danmark, fås med to forskellige batteripakker, der begge leverer en lang rækkevidde.

Hyundai

Over halvdelen af alle solgte elbiler i Danmark i januar har et Hyundai-logo på fronten, og dermed sparker det koreanske bilmærke nærmest egenhændigt liv i elbilsalget herhjemme. Samlet set steg elbilsalget herhjemme med over 600 procent i januar. Det er specielt Hyundais nye, kompakte SUV, KONA electric, der har taget det danske publikum med storm.

Mere end 53 procent af de elbiler, der blev indregistreret i januar i år, var en Hyundai. Og det er specielt én Hyundai, der trækker læsset. De første sendinger af den nye KONA electric, der havde danmarkspremiere i januar, er blevet revet væk. Indtil videre er der solgt knap 600 KONA electric, hvoraf 129 er indregistrerede i januar. Da der i alt blev indregistreret 258 elbiler, sad den model alene på halvdelen af elbilsalget herhjemme i sidste måned.

”Vi oplevede en enorm interesse for KONA electric de sidste måneder op til danmarkspremieren i januar, og salgstallene bekræfter, at de danske bilkøbere i høj grad også har omsat tanke til handling. Og med en markedsandel på over 50 procent er det vist ikke for meget at konstatere, at Hyundai – og specielt KONA electric – egenhændigt har sparket liv i et dødt, dansk elbilsalg,” siger Annegrethe Skovby, pressechef, Hyundai Danmark, og tilføjer:

”KONA electric er bilen, der for alvor synes at kunne demokratisere elbilsalget herhjemme, og salgstallene dokumenterer, at kombinationen af lang rækkevidde, SUV-designet og en attraktiv prissætning er en perfekt cocktail på det danske marked.”

KONA electrics dominans på det danske marked i januar understreges af, at der blev indregistrerede næsten 90 flere KONA electric end den næstmest solgte elbil på markedet.

Lang rækkevidde øger brugbarheden

KONA electric, der for nylig blev kåret som årets tredjebedste, nye bil i Danmark, fås med to forskellige batteripakker, der begge leverer en lang rækkevidde. Batteripakken på 39,2 kWh koster fra 274.995 kr. og kører op til 289 km på én opladning. Vælger man batteripakken på 64 kWh, øges rækkevidden til hele 449 km. Priserne for KONA electric med stor batteripakke starter ved blot 309.995 kr.

”KONAs lange rækkevidde sikrer, at man kan få et kørselsmønster, der minder om det, man har i en bil med en forbrændingsmotor. Og vi hører fra både kunder og forhandlere, at det har været med til at ’omvende’ nogle bilister, fordi der nu er langt flere fordele end ulemper ved en moderne elbil,” siger Annegrethe Skovby.

Godt på vej
Hyundai Danmark har en ambition om, at ca. hver fjerde Hyundai der bliver solgt i år, skal være i den bæredygtige kategori, dvs. enten en el- eller brintbil eller en hybrid. Og da elbilerne udgjorde over 15 procent af Hyundais samlede salg i januar, er det koreanske mærke godt på vej til at indfri egne forventninger.

Elbilsalget udgjorde under halvanden procent af det samlede bilsalg i januar, og det understreger, at Hyundai har et af Danmarks bredeste udvalg af bæredygtige bilmodeller. Udover KONA electric har Hyundai også den alsidige IONIQ, der fås både som elbil, hybrid og plug-in hybrid, på programmet. IONIQ stod for det resterende salg af bæredygtige Hyundai-modeller i januar. Senere på året introducerer Hyundai også den længe ventede livsstils-SUV, brintbilen NEXO, på det danske marked.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.