• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. januar 2019 - Applus Bilsyn

Koldt og fugtigt: Her ruster din bil

Se hvor din bil ruster, og se hvad du kan gøre ved det.

Vintervejret nærmer sig. Det får, næsten med statsgaranti, bilen til at ruste, hvis den ikke er rustbeskyttet. Vintervejret nærmer sig. Det får, næsten med statsgaranti, bilen til at ruste, hvis den ikke er rustbeskyttet.

Applus Bilsyn

Bremserør og bilens bærearme ruster først

- Bremserørene, dvs. der hvor bremsevæsken løber igennem, så bilen kan bremse, er et af de første steder, rusten får en økonomisk konsekvens. Bærearme, for- og bagbroen, som holder hjulene og har sikkerhedsmæssig betydning, ruster også ofte.

Grundlæggende begynder rusten der, hvor metaldelene mødes. Når delene gnider mod hinanden, opstår der rust. Samtidig oplever vi især rust på skærmene, bunden af dørene og bagklappen. På trods af at de sidste steder mere er af kosmetisk betydning, forringer de også bilens værdi, forklarer Lars Kiholm, teknisk chef hos Applus Bilsyn, der, via det uafhængige leverandørfirma, Autodo, formidler rustbeskyttende undervognsbehandling til kunder i over 100 synshaller.

Så mange får bilen rustbeskyttet

Ifølge en undersøgelse gennemført af Applus Bilsyn blandt 1.404 bilejere i september 2017 har fire ud af fem bilejere – svarende til omkring 2 mio. på landsplan – fået bilen undersøgt for rust. To ud af tre – eller ca. 1,6 mio. bilejere – har fået bilen rustbeskyttet på et eller andet tidspunkt. Hver tredje – eller ca. 800.000 bilister – svarer, at de 'frygter rustskader, hvis de kører igennem vinteren, uden at bilen er tilstrækkelig rustbeskyttet'.

Begynd tidligt
- Kom i gang med rustbehandlingen så hurtigt som muligt. Behandler man på en flade uden rust, sidder behandlingen bedre fast og dækker helt. Alle biler undervognsspules med en højtryksrenser, før de rustbeskyttes. Herefter luft- og varmetørrer man dem og sprøjter de rustbeskyttende additiver på, siger Lars Kiholm.

Applus Bilsyn tilbyder gratis rustkontrol til alle bilsynskunder i Danmark. Det er ikke nødvendigt at bestille tid, idet rustkontrollen foregår i almindelig drive-in efter kl. 10.00.

3 GRUNDE TIL AT RUSTBESKYTTE BILEN FØR DEN ER 6 ÅR

1. En rustbeskyttelse koster ca. 4.500 kr. Uden rustbeskyttelse vil størstedelen af bilejere få rustregninger på over 4.500 kr.
2. Uden rustbeskyttelse falder bilens gensalgsværdi.
3. Rustbeskyttelsen stopper rustangrebet forlænger bilens køretid og udskyder næste bilkøb.
Kilde: Applus Bilsyn

SÅDAN RUSTBESKYTTES BILEN

1. Plastikdele og inderskærme afmonteres, så karosseriet er frit.
2. Rustbeskyttelsesfirmaet højtryksspuler bilen og tørrer den med varm luft.
3. Et ruststoppende produkt sprøjtes på hele bunden, ind i alle samlinger, paneler, vanger, døre, hulrum mv.
4. Bunden får et nyt lag, der er modstandsdygtigt over for stenslag, vand, salt mv., og forhindrer, at det inderste lag falder af.
5. Mekanikeren skruer plastikdele og inderskærme på igen. Bilen er klar til at køre umiddelbart efter behandlingen, men må ikke vaskes de første tre uger.
Kilde: Applus Bilsyn

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.