• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. december 2018 - FDM

Håndholdt mobil giver et klip

Et enigt Folketing har i dag besluttet at stramme loven.

Folketinget har netop strammet loven, så det nu også koster et klip i kørekortet at bruge håndholdt mobil bag rattet. Sund fornuft, mener FDM. (Foto: FDM) Folketinget har netop strammet loven, så det nu også koster et klip i kørekortet at bruge håndholdt mobil bag rattet. Sund fornuft, mener FDM. (Foto: FDM)

FDM

Et enigt Folketing har i dag besluttet at stramme loven, så det fremover giver et klip i kørekortet at bruge håndholdt mobiltelefon bag rattet. Sund fornuft, mener FDM, der støtter stramningen.

Bilister skal ikke længere slippe med en bøde på 1.500 kroner, hvis de bruger håndholdt mobiltelefon bag rattet. Et enigt Folketing har torsdag besluttet at stramme loven, så det fremover også vil koste et klip i kørekortet.
 
Den nye lov forbyder ikke bare brug af håndholdt mobiltelefon, men håndholdt teleudstyr og andre håndholdte kommunikationsapparater.
 
Der er ikke sat en endelig dato for, hvornår klip i kørekortet indføres. Det skyldes, at politiet først skal have tilrettet sine systemer til at kunne håndtere de nye regler. Tidligere har forventningen været, at det ville være på plads sidst på foråret 2019, men der er endnu ikke en ikrafttrædelsesdato.
 
At brug af mobiltelefon bag rattet stjæler opmærksomheden er veldokumenteret. Derfor hilser FDM den nye stramning velkommen.
 
”Vi ved, at uopmærksomhed er skyld i, at alt for mange trafikulykker overhovedet sker. Faktisk er det en medvirkende årsag i op mod hver anden dødsulykke. Der kan derfor næppe herske tvivl om, at brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen udgør en trafiksikkerhedsmæssig risiko,” siger juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange, og tilføjer:
 
”Desværre må vi erkende, at en bøde på 1.500 kroner ikke er nok til, at alle bilister ændrer adfærd. Derfor er det næste naturlige skridt, at det også skal koste et klip i kørekortet. Det bakker FDM fuldt op om. Brug af håndholdt mobiltelefon bag rattet er ganske enkelt en uskik og går ud over trafiksikkerheden. At man samtidig udvider forbuddet til at gælde alle former for håndholdte kommunikationsenheder giver kun god mening.”
 
Politiet udstedte i 2017 19.187 bøder for brug af håndholdt mobil under kørslen, mens der i de tre første kvartaler i år er udstedt 13.836 bøder for samme forseelse.
  
Alle lande i Europa har i dag et forbud mod at bruge håndholdt telefon. Som det sidste land i Europa forbød Sverige håndholdt mobiltelefon bag rattet 1. februar 2018.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.