• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. november 2018 - Michelin

Michelin Alpin 6

Michelin klar med avanceret vinterdæk.

Nyt ’sne-kammer’ i bunden af dækrillerne. Designet til at fastholde sne og sikre ekstra sne-på-sne vejgreb og bedre bremseevne. Nyt ’sne-kammer’ i bunden af dækrillerne. Designet til at fastholde sne og sikre ekstra sne-på-sne vejgreb og bedre bremseevne.

Michelin

Med Alpin 6 sender Michelin sit nye vinterdæk ud på efterårsmarkedet. Michelin Alpin 6 er det første vinterdæk bygget på selskabets ”Long Lasting Performance”-strategi. Dækket byder på teknologi, der bevarer dets stærke egenskaber fra første til sidste kilometer.

Michelin kører vinteren 2019 i møde med sit nye vinterdæk Michelin Alpin 6. På årets bilmesse i Paris viste det franske dækfirma det nye vinterdæk side om side med flere andre nyheder.

Fælles for de nye dæk er, at de er førstegenerationer af dæk under Michelins ’Long Lasting Performance”-strategi. Her udvikler Michelin nye dækteknologier, der opretholder dækkenes stærke egenskaber helt ned til 1,6 mm. mønsterdybde. Alt sammen for at bidrage til en mere bæredygtig og økonomisk sund produktion og brug af bildæk.

Michelin Alpin 6 er ingen undtagelse. Det nye vinterdæk leverer stærkt vejgreb og fortrinlig acceleration og bremseevne på sne – både som nyt og når dækket er slidt. Samtidig holder Alpin 6 i gennemsnit 20 pct. længere end konkurrerende premiumdæk[1]. Michelin Alpin 6 har ikke en slidindikator ved 4 mm. dækmønster. Da dækket leverer stærke egenskaber helt ned til 1,6 mm., viser mønsterindikatorer i stedet, hvornår der er 75, 50 og 25 pct. dækmønster tilbage.

Som nyt præsterer Michelin Alpin 6 som de bedste på markedet, men i slidt tilstand overgår det markant konkurrenterne. Test udført af TÜV SÜD[2] viser, at Alpin 6 i slidt tilstand bremser 5,9 meter kortere på sne end gennemsnittet af konkurrenterne[3]. Dækket leverer også bedre greb på sne i kuperet terræn[4].

De stærke egenskaber i hele dækkets levetid er resultat af ny dækteknologi fra Michelin, herunder:

• Selvlukkende, dråbeformede 3D-riller, som gør, at spor i dækmønsteret gradvist dukker frem og udvides, når dækket bliver slidt. Det øger mønsterets evne til at lede sne og vand væk og forbedrer vejgrebet.

• Nyt ’sne-kammer’ i bunden af dækrillerne. Designet til at fastholde sne og sikre ekstra sne-på-sne vejgreb og bedre bremseevne.

• Multi-layer gummiblanding i dækmønsteret, der gradvist ændrer gummiet og giver fleksibilitet og stærkt vejgreb i kulde og sne - helt ned til 1,6 mm. mønsterdybde.

Alpin 6 er Michelins femte dæklancering under sin ambitiøse bæredygtighedsstrategi. Michelin Alpin 6, CrossClimate+, CrossClimate SUV, Primacy 4 og varebilsdækket Agilis CrossClimate bygger alle på ny teknologi, der giver overbevisende og gode egenskaber fra første til sidste kilometer. Læs mere om Michelin Long Lasting Performance på https://michelinmedia.com/the-truth-about-worn-tires/.

Hvert år investerer Michelin over €600 mio. i forskning og udvikling. 6.000 ansatte arbejder med at udvikle nye gummiblandinger og dækteknologier, som øger levetiden og sikkerheden i Michelins dæk.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.