• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. november 2018 - Michelin

Dækteknologi forlænger levetiden

Innovationspris til Michelins produkt- og klimastrategi.

Uafhængige analyser viser, at der er store omkostninger forbundet med for tidlig udskiftning af bilers dæk. Uafhængige analyser viser, at der er store omkostninger forbundet med for tidlig udskiftning af bilers dæk.

Michelin

Michelin modtog i år stor, tysk innovationspris for sin ’Long Lasting Performance’ strategi. En produkt og -klimastrategi, som sikrer optimale egenskaber i Michelins dæk helt ned til lovkravet om 1,6 mm mønsterdybde – til glæde for forbrugere og klima.

Med ‘German Innovation Award 2018’ høster Michelins ’Long Lasting Performance’ strategi bemærkelsesværdig anerkendelse i Tyskland. Prisen fra det tyske designråd tilfalder Michelin for selskabets indsats for at udvikle dæk og dækteknologi, der leverer optimal tryghed og sikkerhed fra første til sidste kilometer - helt ned til lovens mindstekrav på 1,6 mm mønsterdybde.

Resursespild i milliardklassen
Som de første i dækindustrien anbefaler Michelin i dag, at bilister kører deres Michelin-dæk helt ned til lovens mindstegrænse. For tidligt dækskifte medfører nemlig et stort resursespild, der unødigt belaster klimaet og forbrugernes pengepung.

Uafhængige analyser viser, at der er store omkostninger forbundet med for tidlig udskiftning af bilers dæk.

Følger europæiske bilister f.eks. rådet fra nogle dækproducenter og kasserer deres dæk allerede ved 3 mm mønsterdybde, vil ekstraudgiften være ca. 7 mia. euro årligt. I klimasammenhæng medfører udskiftning af dæk, før de 1,6 mm, en unødig CO2-udledning på 6 millioner tons årligt.

Dækteknologi forlænger levetiden
En af hjørnestenene i Michelins ’Long Lasting Performance’ strategi er udviklingen af EverGripTM teknologien, som i dag indgår i nye generationer af Michelin-dæk.
Blandt andet i vinterdækket Michelin Alpin 6. Her giver en kombination af en ny ’multi-layer’ gummiblanding og en selvfornyende profil solidt vejgreb på sne - selv, når dækket er slidt. Det populære Michelin CrossClimate+ anvender også ny dækteknologi og har et mønster med flere, unikke gummiblandinger, så det bevarer sine egenskaber helt ned til 1,6 mm.

Også Michelins lastbildæk er omfattet af den nye strategi. For eksempel REGENION teknologien i Michelins nye X® MULTI™ ENERGY™ D, der har indbygget lamineringer, som gradvist åbner sig, når det slides. Det sikrer stærkt vejgreb i hele dækkets levetid.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.