• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. december 2018 - Ford

Ford med højtflyvende teknologi

Højtflyvende teknologi højner sikkerheden for Ford-ansatte.

Med den sparede tid, kan de ansatte ved Dagenham oftere udføre inspektioner uden at skulle lukke produktionen, da stilladser ikke længere er nødvendige. Med den sparede tid, kan de ansatte ved Dagenham oftere udføre inspektioner uden at skulle lukke produktionen, da stilladser ikke længere er nødvendige.

Ford

Hvad nu hvis en simpel løsning kunne gøre det muligt at udføre vanskelige opgaver i 50 meters højde på en tiendedel af den tid, det normalt tager? Ansatte på Fords fabrik i Dagenham, Storbritannien, bruger droner til at inspicere svært tilgængelige områder.

Forestil dig, at en simpel løsning kunne gøre det muligt for dig at udføre vanskelige – men vigtige – opgaver på en tiendedel af den tid, det normalt ville tage. Forestil dig så også, at man fjerner sikkerhedsrisikoen ved at arbejde i højden.

Sådan ser hverdagen nu ud hos de ansatte på Fords Dagenham Engine Plant i Storbritannien, der fremover bruger droner udstyret med et kamera, til at inspicere høje kranbaner, rørledninger og tagområder sikkert og effektivt.

Før i tiden blev inspektionsarbejdet på de 40 meter lange kranbaner udført med stilladser og arbejdsplatforme, der kan forlænges. Det tog mere end 12 timer at inspicere hvert enkelt område.

Men med fødderne solidt plantet på jorden og en GoPro-udstyret drone, kan hvert område nu inspiceres på blot 12 minutter. Hele fabrikken kan inspiceres på en enkelt arbejdsdag ved at inddele de utilgængelige områder, så fabrikkens faciliteter altid er velholdte og overholder de strenge sikkerhedsstandarder.

”Vi lavede sjov med idéen om at have en robot til at gøre vores arbejde, da vi fik en åbenbaring; ’Hvorfor ikke bruge droner i stedet?’”, fortæller Pat Manning, Machining Manager, Ford Dagenham Engine Plant. ”Vores kolleger skulle altid op i 50 meters højde for at kunne inspicere tag- og kranområder. Nu kan vi nå at inspicere hele fabrikken på én dag – uden risiko for vores kolleger, som bliver på jorden”.

Med den sparede tid, kan de ansatte ved Dagenham oftere udføre inspektioner uden at skulle lukke produktionen, da stilladser ikke længere er nødvendige.

Ford kigger på mulighederne for at indføre den højtflyvende teknologi i andre regioner og på Fords andre fabrikker.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.