• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
24. oktober 2018 - Toyota

Toyota afslører ny Corolla

Toyota offentliggør billeder af ny Corolla-stationcar.

Toyota Corolla Touring Sports fik verdenspremiere i starten af oktober ved Paris Motor Show og den introduceres i Danmark i foråret 2019. Toyota Corolla Touring Sports fik verdenspremiere i starten af oktober ved Paris Motor Show og den introduceres i Danmark i foråret 2019.

Toyota

Toyota offentliggjorde i september, at verdens bedst sælgende bilmodel gennem tiderne, Toyota Corolla, vender tilbage på det danske marked i stedet for modelnavnet Auris. Det sker i forbindelse med introduktionen af en helt ny generation af modellen. Nu løfter Toyota så for første gang sløret for den skarpt designede stationcar-udgave af den kommende Corolla Hybrid.

Når Toyota genintroducerer modelnavnet Corolla i Danmark næste år, sker det i forbindelse med introduktionen af en helt ny generation. Den helt nye generation byder på et skarpt design til både den sportslige, kompakte hatchback-udgave og til den strømlinede og rummelige stationcar-udgave.

Netop stationcaren, der får tilnavnet Touring Sports, er udviklet og bygget i Europa med sigte på det europæiske marked. Det skinner igennem både på det indvendige og udvendige design, materialerne i kabinen, de øgede pladsforhold samt i de markant forbedrede køreegenskaber.

Den helt nye Corolla skal bygges på den nye GA-C-platform baseret på Toyotas roste TNGA-filosofi, der handler om at bygge endnu bedre biler på både smartere og mere økonomisk vis. Det betyder bl.a., at den nye generation Corolla får et lavere tyngdepunkt end den nuværende Auris og deraf følgende markant bedre køreegenskaber. Dermed bliver bilen en endnu større fornøjelse at sidde bag rattet i end nogensinde før.

To forskellige hybridmotorer

Samtidig bliver det for første gang nogensinde til en Toyota muligt at vælge mellem to forskellige hybridmotorer i form af enten en særlig økonomisk 1.8-liters med 122 hestekræfter eller en kraftfuld 2.0-liters med hele 180 hestekræfter. Begge motorer rummer den nyeste fjerde generation hybridteknologi, der er kendt fra bl.a. Toyota Prius og Toyota C-HR Hybrid, og som gør det muligt at køre på ren el i op til halvdelen af tiden bag rattet.

Den forbedrede 1.8-liters hybridmotors styrker ligger primært i, at den er økonomisk, støjsvag, hurtigt reagerende og i stand til selv helt automatisk at lade bilens hybridbatteri op under kørslen. Alt dette rummer den helt nye 2.0-liters hybridmotor også, men vil nok i højere grad tiltale dem, der efterspørger en ekstra kraftfuld, dynamisk og endnu mere engagerende køreoplevelse bag rattet.

Allerede i dag vælger næsten ni ud af ti danskere hybridudgaven af Toyotas populære bil i den kompakte mellemklasse. Men er man mere til den rå benzin, vil det i den nye generation fortsat være muligt at vælge en 1.2-liters turbobenzinmotor med 116 hestekræfter.

Rummeligere end nogensinde før
Den nye Corolla Touring Sports bliver rummeligere end nogensinde før. Akselafstanden er øget hele 10 cm, hvilket betyder, at ingen anden i samme bilklasse kan mønstre ligeså god plads til bagsædepassagererne. Vokseværket får også indvirkning på det i forvejen rummelige bagagerum, der med imponerende 598 liter fremover sluger hele 68 liter mere end i dag.

Designet på den helt nye Corolla Touring Sports er et studie for sig selv. Udvendigt har Toyotas nyligt åbnede designcenter i Zaventem i Belgien givet den sit eget udtryk, der adskiller sig fra hatchback-udgaven. Tagliniens hældning bagtil gør, at stationcaren på én af samme tid fremstår både elegant og robust.

Bilens sportslige profil med det lave tyngdepunkt underbygges af de udvidede skærme, der har gjort det muligt at placere hjulene mere yderligt, ligesom et par muskuløse skuldre krydret med fuld-LED-baglygter, en skrånende bagrude og en særligt designet bagkofanger fuldender billedet af en bred og særdeles dynamisk bil.

Indvendigt har Toyotas europæiske designcenter også været på spil med et helt nyt og gennemgribende design, der giver en mere rummelig, moderne og sammenhængende oplevelse i kabinen bl.a. ved brug af nye farver, former og materialer i en højere oplevet kvalitet.

Nyt hightech- og komfortudstyr
Udstyrslisten byder på flere særligt interessante hightech- og komfortløsninger. Tag fx verdens første 3D køreinformations display, JBL GreenEdge Premium lydanlæg, trådløs opladning af mobiltelefonen og en stor touch skærm med Toyota Touch multimediesystemet for blot at nævne en lille håndfuld af udstyr, der er med til at forkæle fører og medpassagerer i bilen.

Med introduktionen af den legendariske Corolla i Danmark igen kan Toyota glæde sig over et navn, der fortsat er bredt kendt – ikke mindst for sin høje kvalitet, driftsikkerhed og pålidelighed. Men den helt nye generation af Corolla udmærker sig for meget mere end dens klassiske dyder med sit skarpere design, forbedrede køreegenskaber og flere hybridmotorer at vælge imellem. Toyota har derfor aldrig haft et stærkere kort i den kompakte mellemklasse.

Toyota Corolla Touring Sports fik verdenspremiere i starten af oktober ved Paris Motor Show, hvor den vil stå side om side med hatchback-udgaven – begge som hybrid. Bilen introduceres i Danmark i foråret 2019.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.