• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. september 2018 - Ford

Mustang runder milepæl

Ford fejrer produktion af Mustang nummer 10 millioner.

Den seneste Ford Mustang i rækken byder på et mere atletisk udseende, en mere luksuriøs kabine med bløde materialer og et 12” digitalt instrumentpanel. Den seneste Ford Mustang i rækken byder på et mere atletisk udseende, en mere luksuriøs kabine med bløde materialer og et 12” digitalt instrumentpanel.

Ford

Ford Mustang har i sine 54 år haft mange milepæle – blandt andet som den mest fulgte bil på Facebook og som stjerne på det hvide lærred. Nu kan Ford Mustang fejre produktionen af Mustang nummer 10 millioner siden introduktionen i 1964.

På Fords fabrik i Flat Roch, Michigan, blev Ford Mustang nummer 10 millioner fejret med manér. Fejringen inkluderede blandt andet overflyvninger i de historiske kampfly P-51 Mustang fra anden verdenskrig. Flere Ford Mustangs, fra de mere end 50 år sportsvognen er blevet produceret, kørte paradekørsel fra Fords hovedkvarter i Dearborn, Michigan til Flat Rock-fabrikken, hvor den nuværende Mustang produceres.

Ford Mustang nummer 10 millioner er en højteknologisk 460 hestekræfters GT V8 Convertible i Wimbledon White med en sekstrins manuel gearkasse og Fords nyeste førerassistanceteknologier. Modellen hylder den første serienummererede Mustang, der blev bygget i 1964 i samme form og farve, som med en 164 hestekræfters V8-motor og en tretrins manuel gearkasse hurtigt blev en succes.

Historien om Ford Mustang

I 1960’erne begyndte Ford at lege med idéen om en firesæders sportsvogn, der skulle bære navnet Mustang. Allerede i 1964 stod den nye Ford Mustang klar hos de amerikanske Ford-forhandlere, og der gik ikke lang tid før, Ford kunne fejre det nye ikons første milepæl. I 1966, blot to år efter lanceringen, kunne Ford fejre 1 million producerede Ford Mustangs, der kørte på gade og stræde på tværs af USA.

Nu kan den verdenskendte og ikoniske sportsvogn, Ford Mustang, igen fejre en milepæl. Sportsvognen, der siden introduktionen har været med i flere film og har flere følgere på Facebook end nogen anden bil, kan nu fejre produktionen af model nummer 10 millioner.

”Ford Mustang er vores virksomheds hjertebarn og en favorit i hele verden,” fortæller Jim Farley, President of Global Markets, Ford Motor Company. ”Jeg får samme sus i maven når jeg ser en Mustang på vejene i Detroit, London eller Beijing som jeg gjorde, da jeg købte min første bil – en 1966 Mustang Coupé, som jeg kørte på tværs af USA, som teenager. Ford Mustang kan få et smil på læben på ethvert sprog.”

Med mere end 50 år på samlebåndet er Ford Mustang blevet produceret flere steder i USA: Fra den originale fabrik i Dearborn, Michigan til San Jose, Californien og Metuchen, New Jersey. Den nuværende Ford Mustang kører af samlebåndet ved Flat Rock Assembly Plant i Dearborn, Michigan.

Bedst sælgende sportsvogn
Ford Mustang har i de sidste 50 år været USA's mest solgte sportsvogn* og blev i 2015 introduceret på det europæiske marked. Siden introduktionen i Europa er der blevet solgt mere end 38.000 Ford Mustangs – og i 2017 blev der solgt flere Ford Mustangs end Porsche 911’ere i 13 europæiske markeder. De fem ledende markeder for salget af Mustang i 2017 er Tyskland, Storbritannien, Frankrig, Belgien og Sverige.

Skarpere design og endnu skarpere dynamik
Den nye Ford Mustang byder på mere teknologi, bedre ydeevne og endnu mere personalisering end nogensinde før.

Den seneste Ford Mustang i rækken byder på et mere atletisk udseende, en mere luksuriøs kabine med bløde materialer og et 12” digitalt instrumentpanel. Et forbedret motorprogram inkluderer Fords 5.0-liters V8-motor, der nu yder 450 hestekræfter og en ny ti-trins automatgearkasse der giver en acceleration fra 0-100 km/t på 4,3 sekunder og et gennemsnitligt brændstofforbrug på 8,3 km/l.

Avancerede teknologier inkluderer den nye justerbare MagneRide-affjedring, ”Drive Modes”, og et nyt aktivt ventiludstødningssystem, der kan gøre den nye Mustang helt stille, så man ikke forstyrre naboerne. Pre-Collision Assist med fodgængergenkendelse og Lane Keeping Aid er blandt førerassistanceteknologierne i den nye Mustang.

Ford introducerer også en ny udgave af Ford Mustang, nemlig Ford Mustang BULLITT, der er med til at fejre 50-års jubilæet for den legendariske film af samme navn.

* Baseret på Fords analyse af samlede registreringer på alle sportsvogne 1966-2018 i USA

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.