• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. september 2018 - Mazda

Den nye Mazda6

Ny Mazda6 havde danmarkspremiere 1. september.

Nyt design, opdateret teknik og en udstyrsliste uden sidestykke. Priserne på den nye Mazda6 starter fra kr. 293.995,- Nyt design, opdateret teknik og en udstyrsliste uden sidestykke. Priserne på den nye Mazda6 starter fra kr. 293.995,-

Mazda

Den nye Mazda6, der havde premiere hos de danske Mazda-forhandlere i sidste weekend, har ikke blot fået et klassisk facelift med let ændret design. Den er opdateret på stort set alle punkter: designmæssigt, teknisk og udstyrsmæssigt.

Mere markant design
Udvendigt er den største ændring det nye frontparti med en mere markant frontgril og nye, smalle LED-forlygter.  Sedan-modellen  har også fået en ny udformning af baglygterne og bagagerumsklappen. Fælles for sedan- og stationcarmodellen er nye 17” og 19” aluminiumsfælge, der er designet, så de ser større ud end hidtil.

Nyt interiør
Indvendigt er ændringerne endnu mere omfattende, idet det meste af interiøret er blevet redesignet. Det gælder blandt andet instrumentpanelet, der er blevet endnu mere overskueligt og som resten af interiøret er udfærdiget i lækre, bløde materialer. Der er en meget elegant overgang fra instrumentpanelet til de ligeledes nydesignede dørbeklædninger, der er med til at skabe en meget harmonisk helhed. Sæderne for og bag er også nye. De er blandt andet blevet bredere og har fået en tykkere polstring. Som noget nyt er der indbygget ventilation i forsæderne i Optimum-modellerne.

Opdateret teknik
Motormæssigt har den nye Mazda6 også undergået store forandringer med blandt andet nye stempler og reviderede indsprøjtningsdyser, der doserer brændstoffet mere præcist og effektivt. Det er med til at gøre Mazda6 endnu mere miljøvenlig og velkørende. Med alle motorvarianter opfylder Mazda6 kravene til udstødningsnormen EURO 6d temp.

Benzinmotorerne på 2.0 liter med henholdsvis 145 hk og 165 hk har fået forbedret drejningsmomentet og reagerer nu endnu hurtigere på bevægelser af speederen. Det samme gælder 2.5-liters motoren med 194 hk, der tillige er udstyret med cylinderfrakobling.

Den kraftigste af de to 2.2-liters dieselmotorer har fået øget effekten fra 175 hk til 184 hk, mens drejningsmomentet er øget fra 420 til 445 Nm. Den anden udgave af dieselmotoren har fortsat 150 hk og 380 Nm. Begge dieselmotorer kører fremover med AdBlue, der er med til at mindske emissionen af NOx gasser yderligere.

Af andre tekniske ændringer kan nævnes en væsentligt forbedret støjdæmpning og en ny afstemning af både styretøjet og affjedringen til gavn for både komforten og køreegenskaberne.

Udstyrsliste uden sidestykke
Mazda6 fås fremover i tre forskellige udstyrsniveauer kaldet Vision, Premium og Optimum, men selv for den billigste models vedkommende giver det ikke længere mening at tale om en egentlig basismodel. Standardudstyret er nemlig stærkt forbedret og uden sidestykke i klassen. Alle nye Mazda6 er således som standard udstyret med ægte headup-display i forruden, adaptiv fartpilot, integreret navigationssystem, full LED-forlygter med High Beam Control, Smart City Brake Support med fodgængerregistrering, skiltegenkendelse, blindvinkelalarm, vejbaneassistent, Rear Cross Traffic Alert, træthedsregistrering og meget mere.

Vælger man en Mazda6 Premium, får man derudover blandt andet et 360° kamera, parkeringssensorer for og bag og DAB-radio.

Ønsker man endnu mere udstyr, får man i Mazda6 Optimum adgang til udstyr som læderindtræk, forsæder med elektrisk indstilling og indbygget ventilation, adaptive full LED-forlygter med segmentinddeling, BOSE® audiosystem med 11 højttalere, 19” aluminiumsfælge, varme i bagsæderne og delvis digital instrumentering.

Endnu mere eksklusiv bliver Mazda6 Optimum, hvis man tilvælger den såkaldte Luxury Pack med blandt andet brunt nappa-læder, paneler i Ultrasuede® og ægte sen-træ, sort loftsbeklædning og rammeløst bakspejl.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.