• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. juli 2018 - De Danske Bilimportører

Bilsalget i årets første halvår

Sådan endte personbilsalget i årets første halve år.

I juni tog Nissans Qashqai igen fart og landede på 1. pladsen med et salg på 869. I juni tog Nissans Qashqai igen fart og landede på 1. pladsen med et salg på 869.

De Danske Bilimportører

22.501 biler fik nummerplader på i juni – et lille minus i forhold til sidste års rekordsalg i juni på 23.965 biler (6,5%), men samme høje niveau som sidste måned.

22.501. Så mange biler blev der solgt i juni. Det er altså et lille fald i forhold til sidste års salg i juni, som dengang også var det største salg på en enkelt måned nogensinde. Nøjes vi med kun at kigge tilbage på sidste måned, er vi på præcis samme, høje niveau.

Et blik på årets første halvår, viser et marked i absolut høj fart. Vi ligger på stort set samme niveau som sidste år, idet der i år er solgt 120.737 nye biler – en forskel på ca. 3.000 biler svarende til 2,5 procent – altså et minimalt fald.

Direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen uddyber:     
”Bilsalget i juni har endnu engang været højt. Det seneste halve år, er der røget enormt mange biler ud på vejene og vi kan konstatere, at det stadig går godt for danskerne og økonomien i samfundet: danske forbrugere og virksomheder fortsætter med at købe lidt større biler og typisk også med mere sikkerhedsudstyr. Det minimale fald i forhold til sidste år, kan nok tilskrives nogen usikkerhed i forhold til bilafgifter i begyndelsen af året.  Derfor har vi heller ingen grund til at tro, at de næste måneder ikke kommer til at køre i høj fart.”

Top 3
I juni tog Nissans Qashqai igen fart og landede på 1. pladsen med et salg på 869, Peugeots 208 rykkede dermed et hak ned til 2. pladsen i denne måned med 841 solgte. Renaults Clio kom ind på 3. pladsen med et salg på 598. For det første halve år, er pladserne fordelt med Peugeot 208 på 1. pladsen, Nissan Qashqai på 2. pladsen og Volkswagen Golf på 3. pladsen.

Volkswagen blev igen det mest solgte mærke efterfulgt af Peugeot og Renault. For årets første halvår var fordelingen 1. Volkswagen, 2. Peugeot og 3. Toyota.

 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.