• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
29. juni 2018 - Applus Bilsyn

Omfattende bilsyn styrker trafiksikkerheden

Man får nu et markant mere deltajeret syn, og det kan skræmme billisterne.

– De skærpede regler giver bilisterne mere kvalitet i synet og sikrere køretøjer, vurderer Applus Bilsyn. – De skærpede regler giver bilisterne mere kvalitet i synet og sikrere køretøjer, vurderer Applus Bilsyn.

Applus Bilsyn

Tidligere var synsmedarbejdere forpligtet til at syne fire obligatoriske kontrolpunkter på et køretøj og så lave stikprøver på resten af kontrolpunkterne. Men med de nye, strammere regler skal synsmedarbejderen fremover gennem 158 kontrolpunkter.
 
Nye regler giver mere ensartet kvalitet
Det mere omfattende EU-regelsæt, der implementeres for at harmonisere synsreglerne på tværs af de europæiske landegrænser, er imidlertid positivt for de danske bilister. 
 
Det vurderer landets største bilsynskæde, Applus Bilsyn.
 
- Kunderne får nu et markant mere detaljeret syn, og det skærmer bilisterne mod de få, kritisable syn, der har været fremme på det seneste. Reglerne forpligter synsmedarbejderne til at levere samme høje kvalitet i synet. Måden, man syner på, bliver dermed ikke længere et spørgsmål om synsmedarbejderens kendskab til, hvor en given bilmodel har defekter. Det minimerer risikoen for, at biler med alvorlige fejl forlader synshallerne og forbedrer trafiksikkerheden, siger Lars Kiholm, teknisk chef hos Applus Bilsyn. 
 
- Den naturlige konsekvens af det forøgede antal kontrolpunkter er selvfølgelig også, at det kan tage lidt længere tid end vores kunder tidligere har været vant til, tilføjer han.
 
Tjek bilen før syn
Et af de steder på bilen, hvor synene strammes op, er på akslerne. Før indførelsen af EU-synsdirektivet undersøgte synsmedarbejderne kun det styrende sæt aksler. Nu gælder det begge aksler, som synsfolkene skal løfte med en donkraft. Hver aksel undersøges for slør i hjulophængene samt hjulslør og modstand i hjulene. 
 
- Vi skal undersøge bilen ud fra et øget antal kontrolpunkter. Det øger risikoen for, at vi finder noget at bemærke og naturligvis, at bilen skal synes om. F.eks. medfører mindre fejl på dæk og lygter nu omsyn. Skal man til syn, kan det derfor betale sig selv at gennemgå bilen inden, tilføjer Lars Kiholm.

5 TING DU HURTIGT SELV KAN TJEKKE FØR BILSYN
1. Tjek at alle lygter lyser, også nummerpladelyset
2. Tjek at dækkene har minimum 1,6 mm slidbane
3. Tjek forruden for stenslag og revner
4. Tjek at ingen advarselslamper i instrumentbrættet lyser under kørsel
5. Tjek at nummerpladerne er lovligt sikret
 
 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.