• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. juni 2018 - Toyota Danmark

Ny Toyota supersportsvogn besøger Le Mans

Toyotas motorsportsadeling har løftet sløret for en helt ny supersportsvogn med navnet GT Super Sport Concepy.

GR Super Sport Concept får kræfter fra en V6 dobbelt turbolader. GR Super Sport Concept får kræfter fra en V6 dobbelt turbolader.

 Toyota


Toyotas motorsportsafdeling TOYOTA GAZOO Racing (TGR) har netop løftet sløret for en helt ny supersportsvogn med navnet GR Super Sport Concept med 1.000 hestekræfter. Det skete i forbindelse med den 86. udgave af 24-timers løbet i Le Mans i Frankrig, der starter lørdag.

 Der er lagt op til en kraftkarl af de helt store, når Toyota introducerer næste generation supersportsvogn. I forbindelse med det legendariske 24-timers løb i Le Mans i Frankrig har Toyotas motorsportsafdeling netop afsløret en særdeles potent koncept-supersportsvogn med navnet GR Super Sport Concept med en hybriddrivlinje hentet fra koncernens Le Mans hybridracerbil TS050, der i øvrigt starter forrest i pole position, når 24-timers løbet i Le Mans sættes i gang lørdag eftermiddag.

 Udviklingen af den kommende højpotente supersportsvogn er i fuld gang. Man har således taget de nyeste udviklede hybridsystemer og brændstofeffektive motorteknologier fra motorsportsteamets udviklingsarbejde gennem de seneste seks år, hvor teamet har deltaget i Le Mans-serien, og sat det sammen i én samlet superpakke, som vises frem i det såkaldte fan-by område under Le Mans løbet.

 GR Super Sport Concept får kræfter fra en V6 dobbelt turbolader og fra Toyota Hybrid System-Racing (THS-R) teknologien, der samlet leverer op til 1.000 hestekræfter, og som også kan findes i Toyotas to Le Mans hybridracerbiler.

 ”Vores deltagelse i Le Mans-serien og i et af verdens hårdeste racerløb, det ikoniske 24-timers løb på Le Mans, bidrager med, at vi kan fremme udviklingen af vores verdensomspændende hybridteknologi og gør os i stand til at overføre nyttig viden til de hybridbiler, som vores kunder kan købe hos forhandlerne,” siger Shigeki Tomoyama, der er øverste chef for Toyotas motorsportsafdeling.

 Han fremhæver, at i takt med at bilindustrien er på vej ind i en tid, der byder på store forandringer for branchen, så fortsætter Toyota ufortrødent sin lidenskaben for at producere biler, som er sjove og spændende at køre.

 ”Uanset hvordan elektronik eller digital teknologi vil fortsætte med at ændre biler, så vil vi sikre, at vores biler ikke bare bliver en eller anden vare. Vi begyndte projektet med den nye supersportsvogn, fordi vi mener, at vi ved at bygge en supersportsvogn, som appellerer på samme måde som vores TS050 hybridracerbil, vil kunne tilføre Toyotas engagement i Le Mans-serien et ekstra lag.

 Og på et eller andet tidspunkt i nær fremtid får kunderne også mulighed for at sætte sig bag rattet af denne utrolig maskine og opleve dens forbløffende kræfter og køreegenskaber”, bemærker Tomoyama.

 GR Super Sport Concept står udstillet i hele Le Mans weekenden i den såkaldte fan-by, der ligger i forbindelse med målområdet på den legendariske racerbane.

 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.