• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. juni 2018 - Audi Danmark

Audi-motor kåret til "Engine of the Year"

Det er 9 år i træk, at Audi vinder "Engine of the Year"

Juryen ved årets "international Engine of the year Awards"  har for niende gang i træk kåret Audis motor som den bedste. Juryen ved årets "international Engine of the year Awards" har for niende gang i træk kåret Audis motor som den bedste.

Audi Danmark

Juryen ved årets ”International Engine of the Year Awards” har for niende gang i træk kåret Audis 2.5 TFSI motor som den bedste i sin kategori. Med dens 400 hestekræfter er det verdens mest kraftfulde serieproducerede femcylindrede motor.
 
Jurymedlemmerne roste især motorens imponerende drejningsmoment på 480 Nm, som allerede er til rådighed ved 1.700 omdr./min., samt turbomotorens karakteristiske lyd. Den opstår ved, at der skiftevis tændes cylindre lige ved siden af hinanden og langt væk fra hinanden, og det giver en helt unik rytme. ”Den femcylindrede motor har været et ikon for vores mærke i mere end 40 år“, forklarer Oliver Hoffmann, som er teknisk direktør hos Audi Sport. ”For 2 år siden gav vi 2.5 TFSI-motoren en komplet opgradering og ændrede krumtaphuset til aluminium.”
 
Den femcylindrede motor er drivkraften i modellerne Audi TT RS Coupé, TT RS Roadster, RS 3 Limousine og RS 3 Sportback. Motoren accelererer TT RS og TT RS Roadster fra 0-100 km/t på hhv. 3,7 og 3,9 sekunder, hvor RS 3 Limousine og RS 3 Sportback når 100 km/t på 4,1 sekunder. Tophastigheden for alle fire modeller er som standard 250 km/t, og som ekstraudstyr kan den øges til 280 km/t.
Prisen for ”International Engine of the Year” er blevet uddelt hvert år siden 1999, hvor et panel bestående af 65 internationale motorjournalister kårer de bedste motorer i en række forskellige kategorier. I år er det samlet set 14. gang, at Audi modtager en af de velrenommerede priser. 
Forbrugsangivelser for de nævnte modeller:
Audi TT RS Coupé
Brændstofforbrug ved blandet kørsel i km/l: 11,9-12,2
CO2-emission ved blandet kørsel i g/km: 192-187
 
Audi TT RS Roadster
Brændstofforbrug ved blandet kørsel i km/l: 11,8-12,0
CO2-emission ved blandet kørsel i g/km: 194-189
 
Audi RS 3
Brændstofforbrug ved blandet kørsel i km/l: 11,9-12,0 
CO2-emission ved blandet kørsel i g/km: 191-188
 
Audi RS 3 Sportback
Brændstofforbrug ved blandet kørsel i km/l: 11,9-12,0
CO2-emission ved blandet kørsel i g/km: 192-189
 
Angivelser vedr. brændstofforbrug og CO2-emissioner gælder i intervaller afhængigt af den valgte dæk-/fælgstørrelse.
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.