• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. maj 2018 - Michelin

Michelin CrossClimate klar til varebiler

Det storsælgende Michelin CrossClimatedæk kommer nu i en ny verison til varebiler.

Crossclimate-serie nu med varevognsdækket Agilis Crossclimate. Crossclimate-serie nu med varevognsdækket Agilis Crossclimate.

Michelin 

 

Michelin udbygger den testvindende CrossClimate-serie med varevognsdækket Agilis Crossclimate. Et langtidsholdbart sommerdæk med vintercertificering, stor slidstyrke og forstærkede dæksider. 

Det storsælgende Michelin CrossClimate-dæk kommer nu i en ny version til varebiler. Michelin Agilis CrossClimate, som dækket er døbt, indfrier de mest tungtvejende krav fra virksomhedsejere, håndværkere og transportører: Trækkraft i al slags vejr, stor driftssikkerhed, lang levetid og robusthed.

Sommerdæk med licens til vinter
Agilis CrossClimate er mærket 3PMSF og certificeret til vinterkørsel, men det har køre- og bremseegenskaber og holdbarhed som et sommerdæk på tør vej. Det skyldes brug af ny teknologi, som gør gummiet og slidbanen mere smidig, selv i frostvejr. Slidbanen består af tre gummiblandinger med syntetiske elastomerer, der sikrer, at den mest vejroptimale gummiblanding altid dominerer i kontakten med vejen - ’Vinterblandingen’ ved lave temperaturer, ’Vådvejsblandingen’ ved nedsat vejgreb og ’Tørvejsblandingen’ i varme og tørvejr.

Agilis CrossClimate er langt fra bare et helårsdæk. Dækket har et sommerdæks bremsevne på våd og tør vej og samme lange levetid og brændstofeffektivitet, men dertil kommer vinterdækkets trækkraft og bremseevne i kulde og sne. Agilis CrossClimate er A-mærket for bremseegenskaberne på våd og tør vej og i overensstemmelse med Michelins ’Long Lasting Performance’ strategi, bevarer dækket sine stærke egenskaber fra første til sidste kilometer.

Lang levetid og militær robusthed
Ligesom CrossClimate+ har Agilis CrossClimate et V-formet dækmønster med ’selvblokerende’ 3D lameller, som giver skarpe kanter og solidt greb på sne og is. Testet over for andre premiumdæk giver bl.a. kombinationen af nye gummiblandinger og V-mønsteret Agilis CrossClimate op til 35 pct. længere levetid.

Samtidig gør nye, 1,5 mm dybe, trapezformede blokke i dækkets skuldre og i den øvre dækside, at det er mere robust over for stød. Fx kontakt med en kantsten. Teknikken stammer fra Michelins militære lastvognsdæk X Force ZL og tilfører ekstra beskyttelse uden at forringe karkassens smidighed. Agilis CrossClimate har også en ny type slidindikator i dækmønsteret, som viser mønsterdybden i %-tal. Som nyt er dækkets mønsterdybde 9,2 mm. Når slidindikatoren viser ”0 pct.”, er lovens mindstekrav om 1,6 mm nået.

Michelins nye varevognsdæk er testet under baske forhold ved polarcirklen i Ivalo, Finland, og i 2.715 meters højde på en af Europas højest beliggende veje ved Barcelonnette i Alperne. Dækket kan købes fra maj 2018. Til en start i 11 dimensioner. Frem til maj 2019 sendes flere dimensioner på gaden og inden for et år, forventer Michelin at matche 95 pct. varevognsmarkedet i Europa

 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.