• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. oktober 2017 - Applus Bilsyn

Tredobling i udeblivelser

Tredobling i antallet af bilister der udebliver fra syn.

Siden 2013 er antallet af bilister, der er blevet anmeldt for ikke at komme til bilsyn, vokset fra 5.215 til 18.490 i 2016. Siden 2013 er antallet af bilister, der er blevet anmeldt for ikke at komme til bilsyn, vokset fra 5.215 til 18.490 i 2016.

Applus Bilsyn

Flere og flere overser indkaldelsen til bilsyn. Det har fået mere end 200.000 til at benytte Applus Bilsyns reminderservice.

Danskere, der misser indkaldelsen til bilsyn, stiger eksplosivt, viser en opgørelse fra Danmarks Statistik.

De mange udeblivelser er taget til efter, at danskerne fra 1. november 2014 gik over til elektroniske indkaldelser via e-boks.

Fjerner farlige biler fra vejene

- Vi har hele tiden haft på fornemmelsen, at en del danskere ikke fik læst deres elektroniske post. Derfor oprettede vi i 2015 en elektronisk, gratis reminderservice på vores hjemmeside applusbilsyn.dk. Den sender besked til bilisterne om, hvornår de skal til syn. Indtil videre har 200.000 bilister tilmeldt sig, men vi forventer mange flere i de kommende år. At overholde ens bilsyn betyder ikke blot, at man undgår at blive anmeldt og få en bøde. Det gavner også trafiksikkerheden, fordi det er med til at fjerne eventuelt usikre køretøjer, der kan have fejl på f.eks. bremserne, siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Fakta: Det sker der, når bilister ikke kommer til syn


1. Misser du dit bilsyn, modtager du et fysisk brev fire uger senere. I brevet får du besked om, at bilen skal synes inden for fem uger. Alternativt skal du kontakte Køretøjsregistret, afmelde bilen og fjerne nummerpladen.

2. Kommer du trods dit modtagne brev alligevel ikke til syn inden for tidsfristen, får du en bøde på 2.000 kr. Samtidig får du igen besked om, at bilen skal synes, denne gang inden for tre uger. Du kan her også vælge at fjerne nummerpladen og altså slippe for syn. Du afmelder dit køretøj ved at aflevere dine nummerplader hos en godkendt nummerpladeoperatør eller et af SKATs motorcentre.

3. Fortsætter du uden at få bilen synet, modtager du en ny bøde på 2.000 kr. Betaler du din bøde og kører til syn, lukkes din sag. Men kører du herfra videre uden syn, fjerner politiet pladerne.

Kilde: Færdselsstyrelsen, læs mere på Fstyr.dk

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.