• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
26. juni 2017 - Applus Bilsyn

Hver fjerde overvejer ny bil i 2017

Drømmer du om ny bil i 2017, så er du bestemt ikke alene.

Drømmer du om ny bil i 2017, så er du bestemt ikke alene, viser undersøgelse fra Applus Bilsyn. Drømmer du om ny bil i 2017, så er du bestemt ikke alene, viser undersøgelse fra Applus Bilsyn.

Applus Bilsyn

Salget af nye personbiler ligger stadig ifølge nye tal fra Danmarks Statistik uændret højt. Korrigeret for sæsonudsving blev der solgt 19.800 solgte biler i maj, hvilket er fire procent mere end i april. Og den kraftige købelyst kan meget vel fortsætte resten af 2017.

Fabriksnye biler i høj kurs
Ifølge ny undersøgelse fra Applus Bilsyn, der har interviewet 2.738 bilejere, overvejer 10 procent at udskifte deres bil i år. 15 procent overvejer en brugt bil.

"Vi bemærker to ting: For det første at det meget høje salg af nye biler, og især salget af små biler, fortsætter i det nye år. For det andet at en stor gruppe af bilisterne overvejer at skille sig af med deres gamle bil og i stedet investere i en yngre model. Overvejer man en brugt bil, anbefaler vi, at man får en brugtbilsattest, så man præcist ved, hvilken tilstand bilen er i, før man køber. Det betyder, at man ikke investerer i en bil, som bagefter kræver masser af dyre reparationer. Køber man den privat, har man ingen reklamationsret og kan dermed miste mange penge,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn, som hvert år syner mere end ½ mio. køretøjer over hele landet.

30 procent længere på literen

En anden forklaring på, at mange ønsker en nyere bil under fire år er, at brændstoføkonomien er klart bedre. Nye biler kører i dag ca. 30 procent længere på literen end for ti år siden. Ifølge en undersøgelse fra Danmarks Statistik i 2015 kører en fabriksny benzinbil i gennemsnit 23 km/l, mens den samme for 12 år siden (2005) kørte 6,7 km mindre, altså 16,3 km/l. Det resulterer i, at den grønne ejerafgift på en gennemsnitlig ny bil falder, oplyser Applus Bilsyn.

FAKTA: OTTE RÅD TIL GODT PRIVAT BRUGTBILSKØB
1. Mens en forhandler altid giver dig garanti, bør du som privat have en brugtbils- eller TilstandsAttest, som du kan læne dig op ad.

2. Find det køretøj, du overvejer at købe, på nettet – f.eks. bilpriser.dk. Sammenlign priser på identiske biler af samme bilmærke, model og årgang.

3. Prøvekør køretøjet hos den private sælger.

4. Bliver I enige om pris og vilkår, så få lavet en slutseddel. Forhandl altid om prisen. Husk på slutsedlen at få taget forbehold for en fejlfri TilstandsAttest / BrugtbilsAttest hos Applus Bilsyn og evt. restgæld i køretøjet.

5. Tjek selv for restgæld i bilen på Tinglysningsretten og i bilbogen, før du underskriver slutsedlen. Underskriver du slutsedlen (uden forbehold), er aftalen bindende for begge parter.

6. Aftal om det er dig eller sælger, som foretager/betaler for en Brugtbils- eller TilstandsAttest hos Applus Bilsyn. Du er velkommen, mens vi tester bilen. Vi rådgiver dig også gerne undervejs.

7. Er testen i orden, kan du overføre pengene til sælger.

8. Kom til sidst forbi Applus Bilsyn, så hjælper vi dig med at omregistrere køretøjet, så ejerforholdet står rigtig i Skat’s system.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.