• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. april 2017 - Toyota

Ny trafikklub for børn

Ny trafikklub skal give børn gode trafikvaner.

Fælles for partnerne bag trafikklubben er ønsket om tidligt at give børnene gode trafikvaner, så børnene bliver gode trafikanter. Fælles for partnerne bag trafikklubben er ønsket om tidligt at give børnene gode trafikvaner, så børnene bliver gode trafikanter.

Toyota

Et af Toyotas store fokusområder er trafiksikkerhed – både i og uden for bilen. En ny undersøgelse blandt børnehavebørn viser, at kun halvdelen af børnene har talt om trafikregler i hhv. børnehaven eller derhjemme. Nu skal en ny trafikklub sætte skub i trafiklæringen hos de 3-6-årige.

Trafikskilte, lyssignaler, fodgængerfelter og køretøjer – der er nok at holde øje med, når de små skal lære trafikken at kende. Men i en helt ny undersøgelse svarer flere end hver tredje af de 5-6-årige børnehavebørn, at de ikke har talt om trafikregler i børnehaven. Endnu flere svarer, at de ikke har talt om trafikregler med deres forældre.

Tallene fra Børnepanelet, der er et nyt projekt udviklet af Børneulykkesfonden, hvor i alt 425 børnehavebørn i alderen 5-6 år er blevet spurgt til deres viden om sikkerhed, understreger behovet for at sætte skub i trafiklæringen hos de mindste.

”Alt for mange børn oplever, at de ikke har talt om trafikregler med deres forældre eller i børnehaven. Derfor er vi rigtig glade for nu at kunne introducere en helt ny trafikklub Ny Trafikant for børn i alderen 3-6 år,” siger Henriette Madsen, Generalsekretær i Børneulykkesfonden, der i samarbejde med forlaget Høst og Søn samt Toyota Danmark har udviklet den nye trafikklub.

Fokus på tidligt at skabe sikre trafikanter
Data fra Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital viser, at ca. 6.000 børn mellem 0-14 år årligt kommer ud for en ulykke i trafikken og må en tur på skadestuen. Antallet af ulykker stiger i takt med, at børnene bliver ældre og begynder at bevæge sig i trafikken på egen hånd.

Fælles for partnerne bag trafikklubben er ønsket om tidligt at give børnene gode trafikvaner, så børnene bliver gode trafikanter – også når de bliver ældre.

”Hos Toyota vægter vi trafiksikkerhed meget højt – både i vores biler, men også for de bløde trafikanter herunder især børn. Derfor er vi glade for at være med til at give Danmark en ny landsdækkende trafikklub, som med leg og læring i børnehøjde kan skabe de bedste forudsætninger for en fremtid med sikre trafikanter,” forklarer Frank Okoisor, adm. direktør hos Toyota Danmark.

Forældre får redskaber til dialog om trafiksikkerhed
En anden ny undersøgelse foretaget af Epinion for Børneulykkesfonden viser, at mange forældre prioriterer trafiktræningen med børnene højt, men også at knap hver fjerde forælder til et barn i alderen 3-5 år sjældent eller aldrig øver trafiktræning med deres barn. Henriette Madsen fra Børneulykkesfonden understreger, at forældrene har et særligt ansvar for at gøre deres børn til sikre trafikanter.

”Det er vigtigt, at man starter trafiktræning i en tidlig alder – både når man er ude i trafikken og derhjemme, når der er god tid til leg og snak ved aftensmadsbordet. Vi oplever heldigvis, at forældre gerne vil have fokus på trafiksikkerheden, men også at de efterspørger det fysiske materiale og konkrete læringsaktiviteter, som de kan bruge med børnene derhjemme. Med trafikklubben Ny Trafikant skaber vi et godt grundlag for, at forældre kan tage – og blive ved med at tage – en dialog med børnene om de gode trafikvaner,” forklarer Henriette Madsen.

Trafikklubben Ny Trafikant tager udgangspunkt i Villads fra Valby-universet, som bl.a. er kendt af børn fra bøger, film og læringsmateriale til børnehaver og skoler. Trafiklæringen foregår via medlemspakker, der er tilpasset barnets alder, og som indeholder fysiske produkter som trafikspil samt via et online sikkerhedsunivers, lege og opgaver, medlemsbreve til forældre med gode råd mv.

Trafikklubben Ny Trafikant med Villads fra Valby

•    Ny Trafikant blev lanceret 6. april 2017 og giver børn og deres familier mulighed for at lære om trafiksikkerhed via opgaver, spil, oplevelser, et online Villads fra Valby-trafiksikkerhedsunivers og en flot medlemspakke.
•    Ny Trafikant er udviklet af Børneulykkesfonden i samarbejde med Toyota Danmark, forlaget Høst og Søn, forfatter Anne Sofie Hammer og illustrator Dina Gellert.
•    Trafikklubben er målrettet de 3-6-årige, og det koster 199 kr. årligt at være medlem.
•    Trafikklubben tager udgangspunkt i Villads fra Valby-universet, som bl.a. er kendt af børn fra bøger, film og læringsmateriale til børnehaver og skoler.

Børneulykkesfondens Børnepanel
Børnepanelet er udviklet af Børneulykkesfonden med støtte fra Sundhedsstyrelsen. Målet med Børnepanelet er at undersøge børnehavebørns tanke- og adfærdsmønstre inden for en række forskellige emner relateret til børnesikkerhed for mere målrettet at kunne udvikle initiativer til forebyggelse af ulykker. Børnene svarer uden voksenhjælp på et spørgeskema, som præsenteres for børnene via lyd og billeder.

Om Børnepanelets undersøgelse
Det er Børnepanelets første undersøgelse, der blev gennemført i januar og februar 2017. I alt har 425 børnehavebørn i alderen 5-6 år gennemført undersøgelsen. Heraf var 211 piger og 214 drenge. Herunder ses udvalgte svar fra undersøgelsen.

Har du snakket om trafikregler med dine forældre?
52% svarede ja - 41% svarede nej - 7% svarede det kan jeg ikke huske.

Har I snakket om trafikregler i børnehaven?
54% svarede ja - 36 svarede nej - 10% svarede det kan jeg ikke huske.

Epinion-undersøgelse

Undersøgelsen er gennemført for Børneulykkesfonden af Epinion. Der er gennemført 1.112 CAWI-interviews med danske forældre i alderen 18-65 år med hjemmeboende børn under 18 år. Undersøgelsen er foretaget i november 2016.

Hvor ofte forældre til børn i alderen 3-5 år træner trafiksikkerhed med deres barn (f.eks. at cykle i trafikken, give tegn m.m.)
42% svarede ofte - 34% svarede nogle gange - 10% svarede sjældent - 14% svarede aldrig - 0% svarede ved ikke.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.