• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. april 2017 - Applus Bilsyn

Rammer nye regler dig?

Sidste chance for anhængertræk for 455.000 mikrobiler.

Tusindvis af bilister, som kører rundt i en WV Up, Skoda Citigo, Seat Mii eller lignende kan fra den 1. juli ikke længere få godkendelse til anhængertræk til trailer. Tusindvis af bilister, som kører rundt i en WV Up, Skoda Citigo, Seat Mii eller lignende kan fra den 1. juli ikke længere få godkendelse til anhængertræk til trailer.

Applus Bilsyn

Fra 1. juli er det slut med at få godkendt sin mikrobil til at køre med anhænger. Besøg Applus Bilsyn og hør, om bilen kan godkendes inden.

Det betyder imidlertid ikke, at det er umuligt at få anhængertræk på sin mikrobil.

Undersøg om du kan få dispensation

”Indtil videre har Færdselsstyrelsen givet dispensation for nye godkendelser til anhængertræk, som bruges til trailere frem til 1. juli. Tager man sin bil forbi Applus Bilsyn, så oplyser vi, om bilen er egnet til en dispensation hos Færdselsstyrelsen. Kan der gives dispensation, er der ingen problemer med at få anhængertræk inden 1. juli, så man kan køre rundt med trailer efter den 1. juli,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

De nye regler, som indeholder en dispensation frem til den 1. juli, trådte i kraft den 1. januar 2017. Reglerne blev ændret, fordi kørsel med anhængere bl.a. øger forureningen fra de små biler, så de ikke overholder miljøkravene.

Populære minibiler der ikke kan få anhængertræk efter 1. juli 2017

VW Up, Mini, Skoda Citigo, Seat Mii, Citroen C1, Peugeot 108, Toyota Aygo, Peugeot 207. Ifølge Bilimportørerne findes der i dag 455.000 mikrobiler i Danmark, hvoraf en del allerede er godkendt til anhængertræk og derfor ikke skal gøre noget.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.