• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. marts 2017 - SEAT

Ny SEAT Leon Cupra

Hæver præstationsniveauet til det næste niveau.

Udvalget af lakfarver er blevet udvidet med to nye metallakker – Mystery Blue og Desire Red. Udvalget af lakfarver er blevet udvidet med to nye metallakker – Mystery Blue og Desire Red.

SEAT

Det er altid det samme, der sker, når SEAT præsenterer en ny model for pressen. Det første spørgsmål, der typisk bliver stillet, er: “Kommer den også i en CUPRA-version?” I dag er bogstaverne CUP RACER kommet til at stå for meget mere end blot en version i SEAT-modelrækken.

CUPRA-versionerne er meget efterspurgte modeller, det ultimative udtryk for deres sportslige DNA kombineret med teknologi, funktionalitet og pålidelighed. En CUPRA er med andre ord det bedste eksempel på den perfekte balance mellem det emotionelle og det rationelle.

Leon CUPRA har altid skilt sig ud fra mængden på grund af dens præstationer og dens udstyr for slet ikke at tale om dens design og dens fremragende forhold mellem pris og kvalitet. Alt dette er nu blevet ført et skridt videre. Selv om CUPRA allerede er en succesfuld model, er det lykkedes os at forbedre den endnu mere.

En succes på alle ledder og kanter
Med 9.000 solgte eksemplarer på verdensplan i 2016 (hvoraf 8.300 var på det europæiske marked) er SEAT Leon CUPRAs succes ubestridt. Disse salgstal bringer mærkets mest sportslige model op blandt de 5 mest solgte modeller i sit markedssegment i Europa.
Med denne sportsvogn får man kraftfulde præstationer, en fremragende køreoplevelse og teknologi af den mest avancerede slags.

Mens de, der kører i en de øvrige modeller i Leon-modelrækken, foretrækker ord som sikker, pålidelig, elegant og funktionel, er det sådan, køreoplevelsen i Leon CUPRA defineres. Takket være den mest avancerede teknologi inden for sikkerhed, opkobling og multimedier kan den nye Leon CUPRA nu tilbyde det hele uden at gå på kompromis med intensiteten. Med de to forskellige tilgængelige karrosserivarianter – den 5-dørs version, og familie-ST-versionen – er Leon CUPRA en alsidig bil. Med 5-dørs versionen får du mulighed for at få en mere intens køreoplevelse i dagligdagen, mens ST-version kombinerer alsidighed og dynamik til perfektion.

SEATs mest kraftfulde bil til dato
Med den 2,0-liters TSI-motor, som leverer en ydelse på 300 hk, er den nye Leon CUPRA ikke kun modelrækkens topversion. Den er også den mest kraftfulde model i de modelrækker, SEAT nogensinde har produceret. Tallene bag denne motorkraft fortjener særlig omtale. Motoren er ikke blot blevet 10 hk mere kraftfuld (en stigning fra 290 til 300). Det maksimale drejningsmoment er også blevet øget fra 350 Nm til intet mindre end 380 Nm, hvilket er endnu mere vigtigt.

Dette maksimale drejningsmoment er til rådighed i et utroligt bredt omdrejningstalområde fra 1.800 til 5.500 omdr./min. Med et så bredt anvendelsesområde er resultatet en overbevisende og kraftfuld respons fra motoren, som næsten ikke kan dy sig for at komme helt op og ramme omdrejningsbegrænseren. Dette skyldes blandt andet variabel ventilstyring på knastakslen og både direkte og indirekte indsprøjtning. Begge teknologier giver mulighed for, at man kan få optimale præstationer ud af motoren og opnå enestående resultater.

Tophastigheden er elektronisk begrænset til 250 km/h, uanset hvilken type gearkasse man vælger. Der kan vælges mellem en manuel eller automatisk gearkasse, som begge er 6-trins. Disse præstationer opnås naturligvis med et højt effektivitetsniveau, hvilket bevises af CO2-emissionerne, som ligger mellem 156 og 164 g CO2/km afhængigt af den pågældende model. Brændstofforbruget ved blandet kørsel ligger mellem 14,3 og 14,7 km/l på 5-dørs og ST versionen. For CUPRA ST DSG 4Drive går brændstofforbruget ved blandet kørsel op til 13,9 km/l.

SEAT Leon CUPRA vil også få firehjulstræk i familie-ST-versionen samt dobbeltkoblingsgearkassen DSG. Fans vil uden tvivl huske, at den første generation af Leon CUPRA også havde firehjulstræk tilbage i 2000. Nu har den 4Drive-drivlinje og det seneste skud på stammen inden for førerassistentsystemer. Og dermed vil Leon CUPRA ST DSG 4Drive være en sand eksponent for sportsvogne, sikkerhed og alsidighed.

En undervogn af højeste kaliber

For at kunderne kan få mest muligt ud af en så genial maskine som Leon CUPRA, er den udstyret med specialudviklede elektronisk styrede støddæmpere. Adaptiv undervognsregulering (DCC) for at opnå den største grad af effektivitet og kontrol på en og samme tid er ikke blot garant for effektivitet i særklasse. Det er også garant for en komfortabel køreoplevelse, fordi undervognen i løbet af millisekunder kan tilpasse sig til vejforholdene og førerens kørestil.

Den nye SEAT Leon CUPRA leveres naturligvis med progressivt styretøj som standardudstyr. Dette system gør det endnu nemmere at styre, giver bilen mere adrætte køreegenskaber på selv de vanskeligste veje, giver større sikkerhed ved kørsel med høj hastighed og gør det muligt at parkere med færre bevægelser med rattet. Alt dette bidrager til at give en mere komfortabel køreoplevelse.

Et andet vigtigt element er det automatisk spærrende differentiale med Haldex VAQ. Det er kendetegnet ved sin hydrauliske funktion og elektroniske styring. Det er også værd at fremhæve, at dets funktion ikke er så passivt som andre systemer, der bruger ESP-sensorerne til at sætte farten ned på det hjul, der er inderst i svinget, og levere mere kraft til det hjul, der er yderst. I denne situation vil haldexkoblingens skiver efter at have analyseret hvert enkelt dæks vejgreb åbne og lukke for at levere 100 % drejningsmoment til kun ét hjul. Dets funktion er selvfølgelig perfekt koordineret med de øvrige elektroniske assistentsystemer og sørger for at tilføre og tilbageholde kraft og på den måde eliminere pludselige bremseryk, når man kører ud af skarpe sving. Dette gør, at bremserne skal benyttes sjældnere, hvilket betyder færre afbrydelser af kraftudfoldelsen. Det eneste, føreren vil opleve, er, at understyringen forsvinder komplet, samt fremragende motorpræstationer i enhver tænkelig situation.

Modellens dynamiske egenskaber kan tilpasses i forhold til førerens personlige smag takket være CUPRA Drive Profile. Der kan vælges mellem fem forskellige indstillinger – Comfort, Sport, Eco, Individual og CUPRA. Speederen, gearkassen, DCC, det progressive styretøj og det automatisk spærrende differentiale har en mere sportslig respons, når CUPRA-indstillingen er aktiveret.

Stabilitetskontrolsystemet (ESC) kan tilpasses efter førerens behov. Der findes tre forskellige indstillingsmuligheder. Når motoren startes, aktiveres ESC-systemet komplet, hvilket giver en sportslig køreoplevelse, samtidig med at det sikrer et højt sikkerhedsniveau. I forbindelse med en langt mere krævende, dynamisk brug såsom på en racerbane kan det deaktiveres på to niveauer. Det første deaktiverer hjulspindsreguleringen, men ikke ESC. Det andet går et skridt videre og deaktiverer også ESC.

Den bedste teknologi

Ligesom de andre modeller i den nye SEAT Leon-modelrække er CUPRA spækket med den allernyeste teknologi og de allernyeste funktioner. Uden at overse de teknologier, som er til rådighed i den nuværende CUPRA 290, såsom Radio Media System Plus og Adaptive Cruise Control, kan vi takket være full-LED-forlygter, som nu er standard på den nye SEAT Leon CUPRA, tilføje nyt forbedret lys til listen. Blinklygterne er nu integreret i full-LED-dagskørelyset. Tågelyset er ligeledes i LED-teknologi ligesom blinklygterne bagpå, der også er større.
Inde i kabinen er den elektriske håndbremse og den 8” touchscreen i farver med al den nyeste teknologi til bilen placeret på midterkonsollen. Kabinelyset er også i LED-teknologi med mulighed for at vælge mellem otte forskellige farver, der kan justeres sammen med intensiteten, så det passer til dit humør.

Derudover kan den nye Leon CUPRA fås med de mest avancerede førerassistentsystemer og multimedie- og opkoblingsteknologi. Opdaterede kameraer og en opdateret radar er blevet tilføjet til fodgængerbeskyttelses- og Emergency Assist-systemerne, hvilket sørger for større præcision til vejskilteassistenten. Køassistenten fås til DSG-versionerne, hvilket sørger for større komfort i stressende situationer, hvor der er opstået trafikpropper.

Et eksklusivt design med træk fra Leon-familien
Et andet aspekt, som får den nye SEAT Leon CUPRA til at skille sig fra mængden, er dens enorme personlighed, mens den stadig er designet i tråd med den nye Leon. Udvendigt er de nye full-LED-forlygter, inklusive tågeforlygterne, de sorte B- og C-stolper samt den forreste og bageste stødfanger særligt designet af SEAT til CUPRA-versionen. Men ikke nok med det. CUPRA har også større luftindtag foran, dobbelt udstødningssystem i krom, røde bremsekalibre komplet med CUPRA-logo, panellister i aluminium med CUPRA-logo ved fordørene og en hækspoiler, som kun fås til CUPRA, samt tonede ruder. Til den nye SEAT Leon CUPRA kan der også fås en Performance Pack, hvilket løfter den et ekstra niveau op som modelrækkens mest sportslige model, 19” aluminiumsfælge i sort højglans og sidelister i karrosseriets farve samt røde eller sorte Brembo-bremsekalibre.

Inde i kabinen dominerer CUPRA-logoet læderrattet med hvide syninger. Dørpanelerne er betrukket med Alcantara® med kulfiberdetaljer, som genfindes i sportssæderne. Disse er også betrukket med Alcantara® med perforeret læder med CUPRA-logo på ryglænet. Skålformede Alcantara®-sæder fås også som ekstraudstyr. Pedalerne og fodstøtten er belagt med aluminium, og der er også en ekstra STD-port til rådighed.

Udvalget af lakfarver er blevet udvidet med to nye metallakker – Mystery Blue og Desire Red.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.