• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
17. februar 2017 - Ford

Ford Focus Electric

Mere rækkevidde i hverdagen med nyt batteri.

Nyt batteri med næsten 50 procent større kapacitet giver en rækkevidde på op til 225 km. Nyt batteri med næsten 50 procent større kapacitet giver en rækkevidde på op til 225 km.

Ford

Ladetid og rækkevidde

På blot 30 minutter kan man fylde 80 procent af 'tanken' op på den nye Ford Focus Electric. Rækkevidden er samtidig øget betragteligt i forhold til den tidligere Focus Electric.

To ting fylder meget, når man taler om el-biler: ladetiden og batterikapaciteten, i sidste ende altså rækkevidden. Ford forbedrer nu den fuldelektriske Focus Electric på begge områder, så man hurtigere kan komme videre, og man kommer meget længere.

På den tid, det tager at fylde indkøbsvognen og komme gennem supermarkedet, kan den nye Focus Electric lades op til hele 80 procent kapacitet. Kun 30 minutter ved en DC-ladestander tager det at lade Focus Electric op til cirka 180 km rækkevidde.

”Med den nye hurtigopladningsmulighed og et forbedret batteri i den nye Focus Electric, får kunderne en bil uden lokal udledning af emissioner, og den er nu en endnu mere praktisk og brugbar bil, som giver mening for familien i hverdagen,” siger Joe Bakaj, vicepræsident for produktudvikling i Ford Europa.

Mere rækkevidde i hverdagen med nyt batteri
Den fornyede Ford Focus Electric har ikke blot fået et batteri, der giver mulighed for den ekstremt hurtige opladning – op til 80 procent på kun 30 minutter – men også et nyt batteri med langt højere kapacitet og bedre energiudnyttelse.

Ford Focus Electric har en el-motor med en ydelse på 145 hk (107 kW), og det nye batteri har en kapacitet på 33,5 kWh, som næsten er 50 procent mere end i den udgående model. Både batteriet og el-motoren er vandkølet og -opvarmet, som hjælper den nye Focus Electric til at være mere energieffektiv – og det forlænger batteriets samlede levetid.

Med det nye 33,5 kWh-batteri har den nye Focus Electric en potentiel rækkevidde på op til 225 km.**

Den nye lynopladningsforbindelse bruger industristandarden Combined Charging System (CCS), som giver mulighed for, at man kan slutte sin Focus Electric til DC-ladestandere på fx rastepladser og servicestationer overalt i Europa. Dermed får man adgang til 80 procent opladning på blot 30 minutter.

Med det samme ladekabel kan kunderne med en 32 ampere AC-lader (vekselstrøm) på hjemmeadressen eller arbejdspladsen lade Focus Electric op, så den i løbet af fem timer har den fulde rækkevidde på op til 225 km, og på 3-4 timer kan man opnå cirka 150 km. Undersøgelser peger på, at 90 procent af alle bilister kører færre end 100 km om dagen, og den gennemsnitlige længde for en rejse i bil er 46 km.***

Ford har indgået en forståelsesaftale med flere andre bilproducenter med det formål at skabe et netværk af ladestandere i Europa med den højest mulige kapacitet – med et foreløbigt mål der hedder 400 steder på tværs af regionen med ekstremt hurtige ladestandere.

En af hele 13 nye el-biler

Den nye Ford Focus Electric er en af hele 13 modeller med hel eller delvis el-drift, som Ford lancerer i de kommende fem år. Udvalget bliver bredt og kommer blandt andet til at bestå af en helt ny fuldelektrisk SUV med en forventet rækkevidde på mindst 480 kilometer (introduktion senest i 2020). Ford tester for tiden en plug-in-hybridversion af varevognen Transit Custom i London, hvor bilerne er en del af et projekt, der skal forbedre luftkvaliteten – og Ford forventer at sætte denne udgave af Transit Custom i serieproduktion i 2019. I en helt anden genre introducerer Ford en hybrid-udgave af muskelbilsikonet Mustang.

Ford tilbyder udover den nye Focus Electric også Mondeo Hybrid til kunder på flere europæiske markeder, og det er en del af en EV-strategi, en strategi der tager udgangspunkt i at elektrificere mærkets mest populære og bedst sælgende biler, SUV'er og sportslige biler for at gøre dem endnu sjovere at køre – og samtidig mere brændstoføkonomiske.

Den nye Focus Electric kan indtil videre bestilles i Belgien, Finland, Tyskland, Ungarn, Norge, Schweiz og England. Dansk introduktion er ikke planlagt på nuværende tidspunkt.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.