• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
24. januar 2017 - SEAT

Tallene bag enhver bil

SEAT har samlet en række nøgletal om enhver bil.

Alle nye modeller begynder altid på præcis den samme måde – med blyant og papir. Indtil man lægger sig fast på det endelige design, tegnes der over 1.000 skitser. Alle nye modeller begynder altid på præcis den samme måde – med blyant og papir. Indtil man lægger sig fast på det endelige design, tegnes der over 1.000 skitser.

Seat

Den dækker et areal på over 2,8 millioner kvadratmeter, hvilket svarer til 400 fodboldbaner, og producerer ca. 400.000 biler om året. Disse tal passer på SEATs Martorell-fabrik. Men hvilke specifikke tal er involveret i produktionen af en bil?

Der går 4 år fra det første koncept, og til en reel bil produceres, men alle nye modeller begynder altid på præcis den samme måde – med blyant og papir. Indtil man lægger sig fast på det endelige design, tegnes der over 1.000 skitser. Hos SEAT Technical Centre bliver tegningerne til 3D-elementer i form af lermodeller, som det kræver over 5.000 kg ler at forme.

Det tager 3 års intenst arbejde at skabe en ny farve, og på Martorell-fabrikken anvendes der i alt 6,4 millioner liter lak om året, hvilket er nok til at male Eiffeltårnet 100 gange. På Technical Centre er der ansat over 900 ingeniører, som udvikler modellerne og udfører over 55.000 simuleringer om året for at garantere sikkerheden og komforten i bilerne. Der udføres årligt ca. 400 lugt- og berøringstests på alle delene og materialerne i kabinen for at sikre en behagelig oplevelse for de fremtidige kunder.

Før en ny model kommer til salg, tester ca. 50 ingeniører prototyperne ved at køre dem helt til grænsen i forbindelse med over 1.200.000 km sommer- og vintertestkørsler hvert år i ørkener og på isbelagte veje.

På værkstederne er over 2.000 robotter beskæftiget med at samle de over 3.000 dele, som udgør en bil. Ved afslutningen af processen bliver 80 % af produktionen eksporteret til de 75 lande, som SEAT opererer i.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.