• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. december 2016 - Applus Bilsyn

Tusindvis tager fejl

Se hvornår det er bedst at rustbeskytte bilen.

Overvejer du at få bilen rustbeskyttet? Så se ikke på årstiden, men på bilens og især undervognens forfatning lige nu, lyder anbefalingen fra Applus Bilsyn. Overvejer du at få bilen rustbeskyttet? Så se ikke på årstiden, men på bilens og især undervognens forfatning lige nu, lyder anbefalingen fra Applus Bilsyn.

Applus Bilsyn

Hovedparten af danske bilister tror, det er bedst at rustbeskytte bilen om sommeren og dårligst om vinteren, viser ny undersøgelse. Men begge tidspunkter er forkerte, fortæller rustbeskyttelseseksperter.

Ekstra mange bilister valfarter til landets rustbeskyttelsescentre i disse dage. Det sker samtidig med, at ny undersøgelse ret paradoksalt viser, at 75 procent, eller små 2 mio., af landets bilister vurderer, at sommeren er det optimale tidspunkt for ens rustbeskyttelse. Kun én procent svarer ’om vinteren’, mens 24 procent svarer ’om foråret’ eller ’ved ikke’.

Undersøgelsen er foretaget af Applus Bilsyn blandt 1.465 bilister.

Tusinder tager fejl
Imidlertid tager bilisterne fejl af, hvornår det er bedst at rustbeskytte bilen. For sandheden er, at der ikke er nogen årstid, der er bedre end andre.

Det forklarer netvirksomheden Autodo.dk, som formidler rustbeskyttelse mellem kunderne fra godt 120 Applus Bilsynshaller rundt om i landet og 23 lokale rustbeskyttelsescentre.

Bilerne vaskes og tørres
”Det er tilsyneladende stadig en udbredt vurdering blandt danske bilister, at en bil tager bedst imod rustbeskyttelse om sommeren, fordi vejret er mere tørt. Sådan har det været, men ikke længere. I dag vasker centrene først bilerne fuldstændig rene for snavs, salt og is for så at tørre. Det betyder, at de tager optimalt imod rustbeskyttelsesolien. Efter behandlingen er der et optimalt luftmiljø til at tørre bilerne i. Rustbehandlingen er derfor lige effektiv uanset årstiden,” fortæller kvalitetschef Jonas Machholm hos Autodo.

Få gratis rusttjek ved bilsyn

Spørgsmålet er så, om ens bil så trænger til rustbeskyttelse, eller om den kan vente? Her kan det være en god idé at tale med det lokale bilsynscenter. Hos Applus Bilsyn giver man gratis giver svar på det i forbindelse med bilsyn.

‟Når vi foretager et bilsyn, udfører vi som en ekstra service gratis rustkontrol af bilen. Her inviterer vi kunden til at gå under bilen sammen med os og selv tjekke tilstanden på undervognen. Bagefter modtager kunden et dokument, hvor vi rådgiver om, hvorvidt bilen har behov for rustbeskyttelse. Det har en stor værdi. Er rustbeskyttelseslaget slidt af, er det en god ide at få en ny rustbeskyttelse på bilen med det samme - før vinteren kommer, og der opstår rust,” siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.