• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. november 2016 - Dækbranchen Danmark

Vinterdæk skal på nu

Transportordførerne er enige: Få vinterdækkene på nu.

De tre transportordførere er enige om, at vinterdækkene skal på nu, men de er imidlertid ikke enige, når det gælder lovkrav om vinterdæk. De tre transportordførere er enige om, at vinterdækkene skal på nu, men de er imidlertid ikke enige, når det gælder lovkrav om vinterdæk.

Dækbranchen Danmark

”Bilisterne skal huske at få vinterdæk på bilen nu,” siger Rasmus Prehn, transportordfører for Socialdemokraterne, og han bakkes op af sine kolleger Kim Christiansen fra Dansk Folkeparti og Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre.

Transportordførerne for landets tre største politiske partier, som tilsammen repræsenterer 117 ud af Folketingets 175 mandater, er helt enige, når det gælder sikkerhed og fremkommelighed på vejene om vinteren.

Rasmus Prehn siger: ”Det er en fordel at tale med sin automekaniker eller dækmand og spørge, hvornår man skal have vinterdæk på, så man kan køre med sikkerhed.”
Han bakkes op af Kim Christiansen, som mener: ”Det er altid klogt at køre på vinterdæk og få dem på i tilpas tid.”

Og Kristian Pihl Lorentzen uddyber: ”Heldigvis har de fleste danskere monteret vinterdæk af egen fri vilje, og nu synes jeg, resten skulle komme efter.”

Ikke enige om lovgivning
De tre transportordførere er imidlertid ikke enige, når det gælder lovkrav om vinterdæk. Efter Rasmus Prehns opfattelse bør det være obligatorisk at have vinterdæk på, hvis man vil køre ud, når det er glat. Kim Christiansen mener, man skal have vinterdæk på i tilpas tid men ikke for tidligt, for så får man en negativ effekt, og derfor er han imod lovgivning. Kristian Pihl Lorentzen ser en positiv udvikling, hvor flere og flere bilister monterer vinterdæk af egen fri vilje, og derfor synes han ikke, der skal lovgives.

Men at alle, der vil køre ud nu, skal have vinterdæk på, det er de tre ordførere helt enige om. Vinterdæk er det bedste valg i vintermånederne fra slutningen af oktober og frem til og med marts.

Budskabet bakkes op af formand for dækimportørerne i Danmark, Kenneth Saust:
”Vinteren kommer hvert år, og den kommer pludseligt. Sidste år væltede sneen ned den 23. november, og i år skete det allerede den 9. november med sneproblemer for trafikken i store dele af landet. Så er det en kæmpe fordel at have vinterdæk på både med hensyn til sikkerhed og fremkommelighed,” vurderer Kenneth Saust.

Han anbefaler derfor, at alle bilister kører med et sæt vinterdæk med rigeligt med mønster.
”Et vinterdæk bør ikke være mere end fem-seks år gammelt, og det bør have en profildybde på mindst tre millimeter, for at det rigtigt dur til noget,” slutter Dækimportørforeningen formand.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.