• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. november 2016 - Applus Bilsyn

Barsk vinter i sigte

DMI venter barsk vinter: Nu skifter 1,6 mio. til vinterdæk.

Ud over årets første frost allerede gør vejene glatte, så kan endnu mere frost og glatføre være på vej. Ud over årets første frost allerede gør vejene glatte, så kan endnu mere frost og glatføre være på vej.

Applus Bilsyn

November er den måned, hvor flest bilister skifter til vinterdæk. Det kan vise sig at være en rigtig god idé. DMI varsler den koldeste vinter siden 2010.

Samtidig med at den første frost har fundet vej til disse breddegrader, så skifter mere end hver anden bilejer til vinterdæk i november.

Hele 57 procent eller knap 1,6 mio. af landets ca. 2,7 mio. personbiler- og varevogne får nyt fodtøj på i november. 30 procent har allerede skiftet, mens 5 procent klarer paragrafferne i december.

Det fremgår af en ny undersøgelse foretaget af Applus Bilsyn blandt 1.465 bilister. Kun otte procent skifter ikke sommerdækkene ud.

Sommerdæk kan blive fadæse
Manglende skift til vinterdæk kan imidlertid blive lidt af en fadæse.

Ud over årets første frost allerede gør vejene glatte, så kan endnu mere frost og glatføre være på vej.

Ifølge DMI’s sæsonprognose, som peger tre måneder ud i fremtiden, er der forøget risiko for, at december og januar bliver med sne, istapper og tykke uldsokker. Ja, den koldeste vinter i flere år.

”Normalt kommer der varm luft fra Atlanten, men vi ser en tendens til et større højtryk over Danmark og Skandinavien, hvilket vil blokere for lunere luftstrømme vestfra. Det er en klassisk vintersituation, der sænker temperaturerne,” fortæller meteorolog fra DMI, Martin Lindberg.

Biler med vinterdæk klarer sig bedre
Hos Applus Bilsyn, der hvert år syner mere end ½ mio. køretøjer landet over og rådgiver danskerne om deres bil, vurderer man, at vinterdæk er til stor nytte. Især hvis der er udsigt til en kold vinter.

‟I forbindelse med især de kolde vintre i 2009 og 2010 så vi, at biler med vinterdæk klarede sig markant bedre end biler uden. Undersøgelser viser da også, at vinterdæk gør det nemmere at bremse og styre på sne og på glat vej end med almindelige dæk. Vil man selv skifte dæk anbefaler vi, at man bruger vores dækskifteguide, så man ved, at man har alt udstyret,” siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn.

Guide: 7 gode råd til Gør-det-selv-hjulskifte

1. Hav værktøjet parat: Som minimum skal du have en donkraft, krydsnøgle og momentnøgle. Vi anbefaler også gode handsker, fælgrens, dækmærker, fedt og hjulposer

2. Sikkerhed først: Skift dæk på jævnt underlag. Sæt bilen i gear og træk håndbremsen, så den holder stille

3. Hjul af: Løsn hjulbolte på første hjul du skal skifte, inden du hæver bilen med donkraft

4. Skift rigtigt: Har du markeret på hjulet, hvor det skal skiftes henne? Ellers bør du få sporet hjulene

5. Hjul på: Brug fedt og sæt alle hjulbolte løst på, før du spænder dem parvis. Brug gerne momentnøgle

6. Efterspænde: Tjek efter 100 km kørsel om alt er ok. Spænd evt. efter

7. Opbevaring: Rengør sommerhjul med fælgrens, marker med dækmærkeplacering. Opbevar dækkene i hjulpose, så de er klar næste gang

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.