• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
20. oktober 2016 - Applus Bilsyn

Gør-det-selv-guide

835.000 skal have vinterdæk på bilen i oktober.

Skal du selv skifte til vinterdæk, så se her, om du har styr på det hele, før du går i gang. Skal du selv skifte til vinterdæk, så se her, om du har styr på det hele, før du går i gang.

Applus Bilsyn

Nationalsport: I oktober sætter knap hver tredje bilist vinterdæk på bilen for at køre mere sikkert, viser undersøgelse fra Applus Bilsyn. Få her synskædens gør-det-selv-råd til hvordan du skifter dæk korrekt, og hvilket udstyr du skal have.

Skifte til vinterdæk er praktisk talt nationalsport herhjemme.

På trods af et, sammenlignet med Sverige og Norge, relativt mildt vintervejr, så vælger omkring 90 procent af danskerne hvert år at konvertere til vinterdæk. 30 procent af landets, ifølge Danmarks Statistik, 2.786.472 bil- eller varevognsejere går allerede til makronerne i oktober.

Det fremgår af en efterårsfrisk undersøgelse af Applus Bilsyn foretaget blandt 1.465 køretøjsejere.

Øget sikkerhed

‟Skal man frem med forbrugerluppen, så er det, sagt meget generelt, de ekstra ansvarlige og påpasselige bilister, som allerede er ude med dækjernet eller henne hos forhandleren, her i oktober. Det er kun rigtig fint, fordi de dermed er på den sikre side i tilfælde af glatføre. Temperaturen skal blot under 7 grader for, at en vej begynder at blive glat. Vinterdæk bremser bedre end helårs- og sommerdæk på glatte veje,” siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Hver anden bilist skifter selv
Hver anden bilist skifter selv hjul derhjemme i garagen, fremgår det af en tilsvarende undersøgelse blandt 2.449 bilister, som Applus Bilsyn foretog for et år siden. Skal du selv svinge krydsnøglen, donkraften og dækmøtrikkerne, så følg Applus Bilsyns gør-det-selv-guide her og tjek, om du har alt udstyret.

Fakta: 7 gode råd til Gør-det-selv hjulskifte

• Hav værktøjet parat: Som minimum skal du have en donkraft, krydsnøgle og momentnøgle. Vi anbefaler også gode handsker, fælgrens, dækmærker, fedt og hjulposer

• Sikkerhed først: Skift dæk på jævnt underlag. Sæt bilen i gear og træk håndbremsen, så den holder stille

• Hjul af: Løsn hjulbolte på første hjul du skal skifte, inden du hæver bilen med donkraft

• Skift rigtigt: Har du markeret på hjulet, hvor det skal skiftes henne? Ellers bør du få afbalanceret hjulene

• Hjul på: Brug fedt og sæt alle hjulbolte løst på, før du spænder dem parvis. Brug gerne momentnøgle

• Efterspænde: Tjek efter 100 km kørsel om alt er ok. Spænd evt. efter

• Opbevaring: Rengør sommerhjul med fælgrens, marker med dækmærkeplacering. Opbevar dækkene i hjulpose, så de er klar næste gang

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.