• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. september 2016 - Mercedes

Fremtidens varebil fra Mercedes

Droner, joystick og automatisk pakkehåndtering.

Konceptbilen Vision Van fra Mercedes har integrerede to dronere på taget, som kan levere pakker op til 20 km. væk. Konceptbilen Vision Van fra Mercedes har integrerede to dronere på taget, som kan levere pakker op til 20 km. væk.

Mercedes

E-handel eksploderer verden over, og pakketransport til forbrugerne spås derfor en stor vækst i de kommende år, hvilket stiller nye krav til transportbiler og logistiksystemer.

Med konceptbilen Vision Van viser Mercedes ikke blot, hvordan fremtidens varebil skal se ud. Mercedes nemlig har skabt en totalløsning, som strækker sig fra lastning af bilen til leverance med droner direkte til kunderne.

At Vision Van er et kig ind i fremtiden ses direkte på det futuristiske design, som indeholder spændende funktioner. Fx fungerer front-grillen som et LED-baseret kommunikationsredskab til medtrafikanter. Samme funktion går igen bag i bilen, hvor trafikanter fx kan advares, hvis nogen er på vej ud foran bilen.

Vision Van er eldreven og har en rækkevidde på op til 270 km, og for at gøre arbejdsmiljøet bedre for chaufføren, har den et plant gulv i kabinen og intet rat. I stedet styres bilen via et joystick, hvilket gør det lettere at stige ind og ud af bilen i forbindelse med pakkeleveringer.

Automatisk lastning af bilen

En stor del af chaufførens tid går i dag med at laste pakker i bilen i den rigtige rækkefølge og finde dem igen, når de skal leveres. I Vision Van indgår et automatisk laste- og leverancesystem, som arrangerer pakkerne på særskilte ”hylder” i den optimale rækkefølge i forhold til rute og leveringer.

”Hylderne” køres direkte ind bag i bilen på centralen, og når chaufføren er fremme ved sin destination, får han automatisk den korrekte pakke rakt til ham via det intelligente system i bilen. Slut med at lede efter pakker foroverbøjet bagi bilen.

Integrerede droner

Mest spektakulært er de to integrerede droner på taget af Vision Van, som hver især kan levere pakker på op til to kg direkte til kunder med en godkendt landingsplads.

Når bilen nærmer sig destinationen, gøres dronerne automatisk klar med pakker og batteri. Når bilen holder stille åbnes luger i taget, pakkerne gøres fast til dronerne, batteriet kobles til, og dronerne er på vej. Dronerne kan levere pakker op til 20 km. væk.

Når de er fremme ved destinationen guides de til landing af et infarødt signal fra landingspladsen, hvor dronerner afleverer pakkerne, inden de vender tilbage til bilen.
Ved hjælp af de to droner og chaufføren selv, kan hele tre pakker altså blive leveret på samme tid.

Vision Van er en del af Mercedes-Benz' nye strategiske retning adVANce. En strategi som ikke blot handler om at producere varebiler men i stedet sigter mod at transformere Mercedes-Benz til en totalleverandør inden for vare- og persontransport.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.