• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. august 2016 - Ford

Driving Skills for Life

Ulykkesramte bilister skal trænes på Sjællandsringen.

Driving Skills for Life har gennem de sidste 11 år været et tilløbsstykke i lande som England, USA, Tyskland, Spanien og Frankrig. Driving Skills for Life har gennem de sidste 11 år været et tilløbsstykke i lande som England, USA, Tyskland, Spanien og Frankrig.

Ford

For andet år i træk afholder Ford kørekurset Driving Skills for Life, der denne gang foregår på FDM Sjællandsringen i Roskilde den 3. og 4. september. Målgruppen er de 18-24 årige, som igen er overrepræsenterede i seneste uheldsstatistik fra Vejdirektoratet.

Den 3. og 4. september 2016 vender Fords internationale og prisbelønnede kørekursus for unge tilbage. Denne gang på Sjællandsringen i Roskilde, som vil lægge asfalt til kurset, der første gang løb af stablen i København i 2015. Kurset henvender sig til unge i alderen 18-24 år, som ifølge seneste uheldsstatistik fra Vejdirektoratet var overrepræsenterede i antallet af tilskadekomne i 2015. Således udgjorde de 18-24 årige 18 pct. af alle personskader sidste år. Årsagerne er som oftest manglende koncentration, for høj hastighed og manglende rutine i trafikken.

”Desværre er uopmærksomhed i trafikken helt eller delvis årsagen til 35 pct. af alle ulykker på vejene i Danmark, og det kan have alvorlige konsekvenser. En selfie under kørsel med 100 km/t svarer til at køre i distraheret tilstand i 400 meter, mens en opdatering på Facebook svarer til 560 meter - eller ca. fem fodboldbaner med en pose over hovedet. Derfor ser Ford frem til igen i år at tilbyde de unge billister et kørekursus, hvor målet er at gøre dem til bedre og sikrere billister på en sjov og lærerig måde, ” siger kommunikationschef hos Ford Danmark, Lene Dahlquist.

Dragter skal skræmme de unge
Driving Skills for Life har gennem de sidste 11 år været et tilløbsstykke i lande som England, USA, Tyskland, Spanien og Frankrig. På kørekurset lærer de unge via sjove øvelser, hvordan man forbedrer sin køre- og bremseteknik, sin afstandsbedømmelse, og hvordan man undgår frontale sammenstød. Derudover vil der, som følge af problemerne med uopmærksomhed, være fokus på øvelser, hvor de unge under sikre forhold får mulighed for at tage en selfie og/eller opdatering, mens de kører. Formålet er at illustrere, hvordan ens reaktionsevne samt evnen til at udføre tekniske manøvre med bilen bliver reduceret markant. Derudover får de unge mulighed for at iføre sig to forskellige dragter, der giver mulighed for at føle effekten af hhv. alkohol og stoffer. Dragterne giver således de unge mulighed for at mærke på egen krop, hvordan deres reaktionsmønstre og motoriske evner bliver forringet i påvirket tilstand.

Praktisk information:

Adresse:
FDM Sjællandsringen
Abildgårdsvej 17
4000 Roskilde

Dato og tid:
Lørdag 3. september:
9.30 - 13.30 (særligt for medier) & 14.00 – 18.00
Søndag 4. september:
9.30-13.30 & 14.00-18.00

Der vil være gratis transport til og fra eventet.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.