• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. august 2016 - Applus Bilsyn

Pas på cyklister på fortorvet

Hold øje med op mod 67.000 nye skolebørn i 0. klasse.

Især elever, der cykler og er til fods, lader til at se stort på trafikreglerne ved skoler, viser undersøgelse. Især elever, der cykler og er til fods, lader til at se stort på trafikreglerne ved skoler, viser undersøgelse.

Applus Bilsyn

Det er ikke kun bilerne, de yngste skolebørn skal passe på. Ældre skoleelever lader til at se stort på trafikreglerne ved skoler, viser undersøgelse.

I øjeblikket ruller diverse skolestartkampagner landet over. Men i virkeligheden skal landets 67.000 begyndende skolebørn i 0. klasse ikke kun holde øje med de hårde trafikanter.

Ny undersøgelse fra Applus Bilsyn blandt 1.223 bilister fortæller nemlig tydeligt, at ikke blot bilister kan have hang til bryde trafikreglerne ved skoler. Især elever, der cykler og er til fods, lader til at se stort på trafikreglerne.

Cykler mod trafikken

85 procent af de adspurgte har igennem det seneste halve år oplevet cyklister, der kører på fortovet. Andre 75 procent svarer, at de oplever cyklister, der ‛kører mod trafikken’, ‛krydser vejen uden at orientere sig’, eller som ‛ikke har lys på’.

‟Svarene er interessante, fordi bilister hver dag sidder og iagttager trafikken. Tallene giver umiddelbart et klart indtryk af, at nye skoleelever skal være særligt opmærksomme ved skoler, fordi også ældre elever optræder meget impulsivt i trafikken. I og med at mange bilister kører hurtigere end tilladt, så bør skoleeleverne omvendt også passe særligt på for at undgå at blive påkørt,” siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Bilister kører for hurtigt ved skoler
I undersøgelsen svarer 88 procent, at de gennem det seneste halve år har oplevet ‛bilister, der kører for stærkt ved skoler’. Knap 20 procent oplever desuden biler, der ikke holder for skolepatruljen, mens 15 procent er stødt på bilister, der kører ‛mod ensretningen for at sætte deres børn af ved skolen’.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.