• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. juni 2016 - Suzuki

Ny Suzuki Baleno

Den nye Baleno har Danmarkspremiere d. 11. og 12. juni.

Den nye Baleno har Danmarkspremiere i weekenden den 11. og 12. juni, hvor der er åbent hus hos alle landets Suzukiforhandlere. Den nye Baleno har Danmarkspremiere i weekenden den 11. og 12. juni, hvor der er åbent hus hos alle landets Suzukiforhandlere.

Suzuki

I weekenden den 11.-12. juni er der Danmarkspremiere på den helt nye Suzuki Baleno, der spiller ud med prisklassens bedste tilbud på radarbaseret sikkerhed, klassens største bagagerum, bedste benplads på bagsædet og en mild hybrid-version, der slår de benzindrevne konkurrenter på økonomien.

Konkurrencen er hård i Danmarks største og populæreste bilklasse - kompaktklassen - og nu tegnes fronterne endnu skarpere op med introduktionen af den helt nye Suzuki Baleno.

Priserne er særdeles konkurrencedygtige og begynder ved 134.990 kr. Selv om denne pris er den laveste i programmet lover Suzuki - traditionen tro - ikke kun masser af udstyr, men også stor brugsværdi for pengene. Baleno er en komplet 5-dørs hatchback og en helt ny konstruktion, bygget på den stærkeste og letteste platform fra Suzuki nogensinde. Den lange akselafstand på 252 cm sikrer en for klassen overdådig benplads på bagsædet, ligesom et pladsbesparende baghjulsophæng er med til at sikre klassens største bagagerum på hele 355 liter.

Trods sine praktiske dyder fremstår Baleno som en lav, bred og sporty bil. Det friske design afspejles i dynamiske og underholdende køreegenskaber, og takket være den nye platform er bilens venderadius kun 4,9 meter, hvilket er en af de mindste i klassen.

Masser af udstyr
De tre udstyrsniveauer hedder Comfort, Active og Exclusive, og på alle niveauer byder Baleno på udstyr, man normalt skal op i højere prisklasser for at finde. Som Comfort-model koster Baleno fra 134.990 kr., og allerede her lægges der stærkt ud med standardudstyr som f.eks. aircondition, el-ruder foran, CD-radio med Bluetooth-forbindelse til mobilen, læderrat, LED-kørelys, sædevarme, fjernbetjent centrallås og en ny luksusfacilitet som "Guide me light", hvor nærlyset kan holdes kortvarigt tændt, når man går til eller fra bilen.

De populæreste udstyrsvarianter ventes dog at blive Active-modellerne, der koster fra 139.990 kr. En Baleno Active er nemlig den eneste bil i denne prisklasse, der kan byde ind med både radarbaseret, automatisk nødbremse (RBS) og aktiv fartpilot (ACC) som standard.
Nødbremsesystemet fungerer også ved højere hastigheder, og den aktive fartpilot bruger radaren til automatisk at holde en passende sikkerhedsafstand til den forankørende bil.

I topmodellerne med Exclusive-udstyr byder Baleno også på en del luksusudstyr, som man sjældent finder i kompaktklassen. Med til Exclusive-udstyret hører nemlig f.eks. fuldautomatisk klimaanlæg, 7-tommers infotainment-skærm, navigation, bakkamera, xenon-lys på nær- og fjernlys samt nøglefri adgang og trykknap-start af motor. Priserne for denne topudstyrede, komplette bil begynder ved attraktive 159.990 kr.

Skarp økonomi med Dualjet
Suzukis økonomiske Dualjet-motor på 1,2 liter er tilgængelig på alle udstyrsniveauer. Her får man 90 veloplagte hestekræfter og en EU-norm på flotte 23,8 km/l. Traditionelt for Suzuki er det således muligt at kombinere en flot benzinøkonomi med god motorydelse - selv i den billigste version.

Mild hybrid - stærk økonomi
Med den nye Baleno introducerer Suzuki samtidig sit nye, milde hybridsystem SHVS, der står for Smart Hybrid Vehicle by Suzuki. Systemet fungerer ved hjælp af en elektrisk hjælpemotor (ISG), der trækker med på motorens drivaksel via en kraftig rem. ISG'en sørger også for at starte motoren igen efter et automatisk stop, hvilket sker næsten lydløst. Under nedbremsning og deceleration genindvindes bremseenergien og oplagres i bilens startbatteri og i et højeffektivt lithium-ion-batteri. Resultatet er en forbedring af benzinøkonomien med 5 procent (ved blandet kørsel iflg. EU-normen).

I Baleno er systemet bygget sammen med en 1,2-liters Dualjet-motor med 5-trins manuel gearkasse. Den tilbydes med topudstyret Exclusive til kun 164.990 kr., og med en EU-norm på hele 25 km/l slår den alle de benzindrevne konkurrenter i klassen.

Flere kræfter med turbo

Suzukis Boosterjet-teknologi introduceres i Baleno i form af en 1-liters turbo benzinmotor med direkte benzinindsprøjtning. Effekten er 112 hk, og dermed udvikler den flere hestekræfter end traditionelle sugemotorer med langt større slagvolumen. Tophastigheden er på 200 km/t, og 0-100 km/t nås på kun 11,4 sek. Boosterjet-motoren fås på Active- og Exclusive-niveau til priser fra 159.990 kr., og EU-normen er på pæne 22,2 km/l.

Sikkerhed på højt niveau

Alle Baleno-modeller har 6 airbags, ABS-bremser, ESC (antiudskridning), ISOFIX-beslag, selealarmer og kontakt for afbrydelse af passagerairbag'en. Og på toppen af dette bidrager Baleno altså til større sikkerhed i kompakt-klassen med nyt og vigtigt sikkerhedsudstyr som standard på alle modeller bortset fra Comfort-modellen.

Danmarkspremiere den 11. – 12. juni
Den nye Baleno har Danmarkspremiere i weekenden den 11. og 12. juni, hvor der er åbent hus hos alle landets Suzukiforhandlere. Her står den nye model klar til nærmere præsentation og prøvekørsel.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.