• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. maj 2016 - Audi

Audi for allergikere

Nyt Audi-klimafilter gør livet lettere for allergikere.

Fra juni 2016 bliver Audis kompakte modeller produceret med en ny type filter til klimaanlægget. Fra juni 2016 bliver Audis kompakte modeller produceret med en ny type filter til klimaanlægget.

Audi

Fra juni 2016 kører Audis kompakte modeller fra samlebåndet med en ny type filter til klimaanlægget. Det både bortfiltrerer fint støv og skadelige gasser fra luften og uskadeliggør en stor del af alle allergener. Dermed sætter Audi en ny global standard for kompakte bilmodeller i premium-segmentet.

Fra juni bliver der anvendt et nyt klimafilter i modelrækkerne Audi A1, A3, Q3 og TT. Den nye Audi Q2 er allerede udstyret med det fra lanceringen, mens ejere af de andre modelrækker kan få monteret det nye filter i deres biler i forbindelse med de regelmæssige serviceintervaller.
Filteret fås i to varianter, der begge består af tre lag, men deres funktionsprincip er forskelligt. Det særlige element er det nye, yderste bærelag, der nu også har en antiallergen virkning. En variant reducerer allergener ved hjælp af vegetabilske og bioaktive substanser; såkaldte polyfenoler.

Disse aflejres på allergenernes receptorer. I forbindelse med den anden variant opnås den ønskede virkning i kraft af en ændring i proteinstrukturen. Uafhængige tests fra specialiserede testinstitutter som fx SGS Fresenius, der tester de allergene egenskaber, og Fiatec GmbH, der tester filteregenskaberne, bekræfter det nye Audi-filters høje effektivitet.

Og de lag, der også tidligere fandtes i filtret, bidrager i høj grad til en væsentligt forbedret luftkvalitet i kabinen. Filtreringslaget er opbygget af specielle mikrofibre og bortfiltrerer selv de mindste partikler af fint støv fra luften. Forureninger i gasform aflejres i aktivkullaget.

Et stort antal målinger dokumenterer filtersystemets høje effektivitet. Lagenes placering giver i hele levetiden imponerende tal for klimaanlæggets udskilningseffekt og luftgennemstrømning.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.